σχόλιο ID-ont: Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Τόσκας, (υποστράτηγος ε.α.) απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που "αγωνιούσαν" γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμη η Κάρτα του Πολίτη (Νέα Ηλεκτρονική Ταυτότητα), έδωσε την κατωτέρω απάντηση, στην οποία τονίζει ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) είναι στο τελικό της στάδιο. Η Νέα Δημοκρατία "κόβει" και ο ΣΥΡΙΖΑ "ράβει":

"Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το 2000/C 301/01 Ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης η προθεσμία εναρμόνισης των Κρατών-Μελών της για την έκδοση νέων δελτίων ταυτότητας έληγε την 01-02-2006. Παρόλα αυτά, ουδεμία πρόοδος συντελέστηκε για περισσότερο από μια δεκαετία από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, παρά τις περί του αντιθέτου διαρκείς τους διακηρύξεις.

Η παρούσα πολιτική Ηγεσία κινήθηκε άμεσα και έθεσε τέλος στα χρόνια αδράνειας που μάστιζαν, μεταξύ άλλων, και τον τομέα της ασφάλειας. Γνωρίζεται λοιπόν ότι, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 3 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄-75), όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο του ν.4483/2017 (ΦΕΚ Α΄-107) και ισχύει, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκπονηθεί σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την έκδοση του νέου δελτίου ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, με στοιχεία και χαρακτηριστικά ασφαλείας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις υποχρεώσεις της Χώρας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επισημαίνεται δε ότι, το εν λόγω σχέδιο ΚΥΑ βρίσκεται στην τελική φάση υπογραφής από τον συναρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ενώ παράλληλα, αρμόδια Επιτροπή συνέταξε τεύχος τεχνικών προδιαγραφών των ως άνω νένω δελτίων ταυτότητας, προκειμένου να προχωρήσιε άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, μετά την έκδοση της προαναφερόμενης ΚΥΑ.

Ο Αναπληρωτής 
Υπουργός Εσωτερικών
Νίκος Τόσκας





Η ερώτηση των "αγωνιούντων" βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας:


























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top