Σχόλιο ID-ont: Οι Ηλεκτρονικές Κάρτες με τσιπάκι επιβάλλονται, χρησιμοποιούνται, ως το «χρήσιμο εργαλείο» προκειμένου να εξοικειωθεί ο πολίτης με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση. Δεν είναι αυτοσκοπός η χρήση τους. Με το πρόσχημα της ασφάλειας, αυτοσκοπός αποτελεί η χρήση του σώματος ως μέσου ταυτοποίησης. Σήμερα λοιπόν οι κάρτες με τσιπάκι παίζουν το ρόλο της κερκόπορτας από την οποία μπαίνει στη ζωή μας σταδιακά η ταυτοποίηση με βιομετρικά δεδομένα.

Μην «τσιμπάτε» λοιπόν σήμερα με τις Κάρτες, δείτε πίσω και μετά από αυτές. Τις επιβάλλουν, αλλά σκοπός τους είναι να τις καταργήσουν, όσο θα διευρύνεται η χρήση των βιομετρικών παραμέτρων ταυτοποίησης.

Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε, τα βιομετρικά δεδομένα (τρόπος βαδίσματος, σχήμα προσώπου, ίριδα, σχέδιο φλεβών στην παλάμη, δαχτυλικό αποτύπωμα, χρώμα φωνής, χτύπος καρδιάς κοκ) συνιστούν, από μόνα τους και πολύ περισσότερο σε συνδυασμό μερικά ή όλα μαζί, την απόλυτη κατάργηση κάθε ιδιωτικής και προσωπικής στιγμής της ζωής των πολιτών.



Τα νέα ATM της Ancoria Bank είναι σε λειτουργία και ονομάζονται Self-Service Kiosks. 

Είναι βιομετρικά και δεν χρειάζεται ο πελάτης να έχει μαζί του την κάρτα του για να κάνει ανάληψη χρημάτων ή οποιαδήποτε άλλη τραπεζική συναλλαγή.

Η Ancoria Bank μπαίνει στη νέα εποχή με την πρωτοποριακή υπηρεσία Self-Service Kiosks (SSK), και αυτή είναι μόνο η αρχή στην προσπάθειά της να προσφέρει στους πελάτες της καινοτόμες υπηρεσίες που διασφαλίζουν την ασφάλεια και προσφέρουν ευκολία.

Για να μπορέσει κάποιος πελάτης να κάνει χρήση θα πρέπει αρχικά να καταχωρήσει τα βιομετρικά του δεδομένα.

Τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιεί βιομετρικά δεδομένα.

Τα βιομετρικά δεδομένα αναφέρονται στη μέτρηση και ανάλυση των μοναδικών φυσικών ή συμπεριφορικών χαρακτηριστικών των ανθρώπων.

Στην Ancoria Bank, χρησιμοποιώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά των φλεβών των πελατών, θα επαληθεύσουν την ταυτότητα και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμη η πρόσβαση στις υπηρεσίες που παρέχονται από τα SSK.

Η διαδικασία ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές της ασφάλειας των πληροφοριών και δεν συνεπάγεται μόνιμη αποθήκευση των παραπάνω χαρακτηριστικών σε οποιοδήποτε σύστημα της τράπεζας, εκτός από τα σχετικά δεδομένα που χρειάζονται για την των πελατών.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Λοϊζου, Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Ancoria Bank,

Μιλώντας στο Capital Today, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ancoria Bank Ιωάννης Λοϊζου, ανέφερε ότι η τράπεζα έχει εφαρμόσει τα βιομετρικά μηχανίματα όπου η πρόσβαση γίνεται με την παλάμη του χεριού. «Ο κάθε μας πελάτης μπορεί να γίνει register και να κάνει ανάληψη μετρητών, κατάθεση μετρητών και διεξαγωγή συναλλαγών χωρίς την χρήση οποιασδήποτε κάρτας».

Παράλληλα, ο κ. Λοϊζου ανέφερε ότι σύντομα η τράπεζα θα επανέλθει και με άλλες καινοτόμες λύσεις για τους πελάτες της, που θα έχουν εξυπηρέτηση χωρίς να επισκέπτονται την τράπεζα.

Ήδη, η Ancroria Bank, προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσία κατά την οποία κάποιος μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό χωρίς την φυσική του παρουσία σε ένα κατάστημα.

Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος, εξήγησε ο κ. Λοϊζου, είναι μέσω της ιστοσελίδας της Ancoria, να δημιουργήσει λογαριασμό. Στη συνέχεια η Ancoria, θα επισκεφτεί τον πελάτη στον χώρο και χρόνο που επιθυμεί για την υπογραφή των εντύπων. Ακολούθως θα ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top