σχόλιο ID-ont: Στην Ελλάδα πλησιάζουμε την εποχή όπου θα τιμωρείται η χρήση των μετρητών, την ίδια ώρα που στην Αμερική, θα τιμωρείται η μη δυνατότητα χρήσης των μετρητών !!! Τώρα ποιός είναι ο δημοκράτης και προοδευτικός και ποιός ο αυταρχικός και οπισθοδρομικός;;; Ο Αμερικανός ή ο Έλληνας που υπακούει στις υποδείξεις και τα πειράματα του ΔΝΤ; (βλ. Το ΔΝΤ προμηνύει το τέλος των μετρητών; http://id-ont.blogspot.com/2019/02/blog-post_16.html). Μπράβο στην ιστοσελίδα www.emea.gr για το άρθρο που δημοσίευσε.

ΕΜΕΑ: Νομοσχέδιο με το οποίο θα καταστήσει παράνομα τα καταστήματα που δέχονται μόνο πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές με τους πελάτες περνάει η πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, και το μόνο που απομένει για να γίνει και επίσημα νόμος της πολιτείας είναι η υπογραφή του κυβερνήτη της πολιτείας. Στην περίπτωση που ο κυβερνήτης υπογράψει το διάταγμα, το Νιου Τζερσεϊ θα γίνει η δεύτερη πολιτεία που απαγορεύει τα καταστήματα που δεν δέχονται μετρητά στις ΗΠΑ.

Η απαγόρευση θα ισχύσει μόνο για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών που γίνονται σε φυσικό κατάστημα και φυσικά δεν θα ισχύσει για περιπτώσεις ηλεκτρονικών αγορών, τηλεφωνικών πωλήσεων κτλ. Στην περίπτωση που κάποια εταιρεία ή κατάστημα συνεχίζει να δέχεται μόνο πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές του, το προτεινόμενο πρόστιμο θα είναι ύψους έως 2.500 δολάρια για το πρώτο αδίκημα και 5.000 δολάρια για το δεύτερο. Πρόσθετες παραβιάσεις εκ μέρους του καταστήματος, θα θεωρούνται παράνομες πρακτικές στο πλαίσιο του νόμου περί απάτης των καταναλωτών.

Ο λόγος για τον οποίο η πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση είναι επειδή η υποχρέωση χρήσης πλαστικού χρήματος θεωρείται διάκριση ενάντια σε αυτούς που χρησιμοποιούν μετρητά. "Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην καταναλωτική πίστη και οποιαδήποτε προσπάθεια από τα καταστήματα λιανικής πώλησης να απαγορεύσουν τη χρήση μετρητών θα δημιουργούσε διακρίσεις σε βάρος αυτών των ανθρώπων", δήλωσε ο Paul D. Moriarty, ένας από τους κύριους εισηγητές του νομοσχεδίου. "Το δολάριο είναι νόμιμο χρήμα και πρέπει να γίνεται δεκτό σε οποιοδήποτε κατάστημα λιανικής πώλησης στο Νιου Τζέρσεϊ".

Μέχρι στιγμής η Μασαχουσέτη έχει ήδη προχωρήσει σε ανάλογη απαγόρευση, ενώ αντίστοιχο νομοσχέδιο εξετάζουν και η Φιλαδέλφεια και η Νέα Υόρκη.Η απόφαση έχει οδηγήσει σε μεγάλες αντιδράσεις από την Amazon ενώ και άλλες εταιρείες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους καθώς όπως υποστηρίζουν έχουν προχωρήσει στην αποκλειστική χρήση πλαστικού χρήματος για ασφάλεια των πελατών αλλά και των εταιρειών, καθώς έχουν γλυτώσει τις ληστείες. "Η διαχείριση μετρητών και ταμειακών διαθεσίμων είναι χρονοβόρες και δυσκίνητες.

Θα προτιμούσαμε [το προσωπικό μας] να επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση των πελατών μας ", δήλωσε ο Marc Glosserman, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Hill Country, ενός εστιατορίου το οποίο προχώρησε στην αποκλειστική χρήση πλαστικού χρήματος ύστερα από συνεχείς ληστείες.

ΠΗΓΗ: ΕΜΕΑ

NJ Legislators Pass Bill To Ban Cashless Stores
https://www.pymnts.com/cash/2019/nj-bill-ban-cashless-stores/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top