Περίπου 250.000 χρήστες του έχουν πέσει θύματα επιθέσεων χάκερ ανακοίνωσε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Οι χάκερς κατάφεραν να πάρουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα, από περίπου 250.000 χρήστες, δήλωσε ο διευθυντής ασφάλειας του Twitter, Μπομπ Λορντ μέσω του προσωπικού του blog. «Η επίθεση αυτή δεν είναι δουλειά ερασιτεχνών, και πιστεύουμε ότι δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό», πρόσθεσε.

«Οι δράστες ήταν εξαιρετικά περίπλοκοι και πιστεύουμε ότι και άλλες εταιρείες ή ιδρύματα έχουν δεχτεί πρόσφατα επιθέσεις κατά τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε.

Ο Λόρντ ανέφερε, επίσης ότι έχουν ακυρωθεί κωδικοί πρόσβασης διάφορων λογαριασμών που ενδέχεται να δεχτούν επίθεση και ζήτησε από τους χρήστες να δημιουργήσουν πρόσθετους. Ο επικεφαλής του Twitter μίλησε για μια «αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εναντίον επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας στις ΗΠΑ».
 
Οι αμερικανικές εφημερίδες New York Times και η Wall Street Journal ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι οι υπολογιστές τους και τα ηλεκτρονικά τους συστήματα δέχτηκαν επίθεση από χάκερς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top