Σχόλιο ID-ont: Η ιστοσελίδα της Microsoft (http://windows.microsoft.com/el-GR/windows/security-essentials-download) αναφέρει : «Χρησιμοποιήστε το Microsoft Security Essentials για να συμβάλετε στην προστασία του υπολογιστή σας από ιούς, λογισμικό spyware και άλλο λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας. Παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο για τους υπολογιστές του σπιτιού ή της μικρής επιχείρησής σας.»
 
Ακόμα και ο κατασκευαστής «αντιβιοτικών» δεν γλυτώνει από τις κακόβουλες επιθέσεις …

Μετά τις Apple, Facebook και Twitter ήρθε η ώρα και για τη Microsoft να παραδεχτεί ότι έπεσε θύμα επίθεσης από hackers εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν εξέδωσε άμεσα ανακοίνωσε για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τη μορφή της επίθεσης και το κενό ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επίθεση ήταν παρόμοια με αυτήν των Facebook και Apple (άρα πρόβλημα με τη Java) και προσβλήθηκαν με malware μόνο μερικοί υπολογιστές, συμπεριλαμβανόμενων κάποιων από το τμήμα για Mac, χωρίς να κινδυνεύουν τα δεδομένα πελατών της.

Επιπλέον, η Microsoft αναφέρει ότι δεν την εξέπληξε η επίθεση, αφού τέτοιου είδους καταστάσεις είναι συνηθισμένες και τις αντιμετωπίζει με συνεχείς ελέγχους ασφαλείας, με έρευνα και νέες τεχνολογίες.

http://www.techgear.gr/microsoft-admits-it-was-hacked-64518/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top