Το μεγαλύτερο στον κόσμο κοινωνικό δίκτυο Facebook σχεδιάζει ειδική κινητή εφαρμογή, που θα παρακολουθεί τις κινήσεις των χρηστών σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από τα δίκτυα του GPS, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και τα σημεία του Wi-Fi. Το πρόγραμμα θα μπορεί να λειτουργεί σε παρασκηνιακό καθεστώς.

Το Release πρόγραμμα αναμένεται να δημοσιευθεί στα μέσα Μαρτίου. Εκδίδοντας την εν λόγω εφαρμογή, το κοινωνικό δίκτυο σκοπεύει να αποσπάσει το κοινό από τη δημοφιλή υπηρεσία Foursquare και να κερδίσει από τη στοχευμένη διαφήμιση. Ο νεωτερισμός αυτός θα βοηθήσει τα δισεκατομμύρια των χρηστών του Facebook να μάθουν μέσω ειδικών ειδοποιήσεων ποιος από τους εικονικούς τους φίλους βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.




Tο Facebook εξελίσσει αμφιλεγόμενη εφαρμογή 

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook σχεδιάζει εφαρμογή για τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, που θα παρακολουθεί τις κινήσεις των χρηστών σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και όταν η εφαρμογή αυτή δεν βρίσκεται σε λειτουργία!
 
Για την παρακολούθηση των χρηστών, η εφαρμογή θα χρησιμοποιεί τα δεδομένα από το GPS, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και τα «hot spots» του Wi-Fi. Το πρόγραμμα θα μπορεί να λειτουργεί σε παρασκηνιακό καθεστώς.

Η τελική έκδοση του προγράμματος αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου. Εκδίδοντας την αμφιλεγόμενη εφαρμογή, το Facebook σκοπεύει να αποσπάσει κοινό από τη δημοφιλή υπηρεσία Foursquare και να κερδίσει από τη στοχευμένη διαφήμιση.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Facebook, η εφαρμογή αυτή θα βοηθά τα δισεκατομμύρια των χρηστών του να μαθαίνουν μέσω ειδοποιήσεων ποιος από τους φίλους τους βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.



Facebook νέα εφαρμογή για smartphone θα δημοσιεύει συνεχώς που βρισκόμαστε 

Το Facebook γνωρίζει ήδη ποιοι είναι οι φίλοι σας, γνωρίζει ποιος χώρισε με ποια ή με ποιόν, όμως μάλλον αυτό δεν είναι αρκετό. Το Facebook μπορεί σύντομα να αρχίσει να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή. Το Bloomberg ανέφερε χθες ότι το Facebook αναπτύσσει μια εφαρμογή για smartphone που θα παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή τη θέση των χρηστών του ακόμα και όταν το πρόγραμμα δεν είναι ανοιχτό στην συσκευή.
 
“Ο σκοπός μιας τέτοιας εφαρμογής είναι να βοηθήσει τους Facebookers να βρουν φίλους, όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού. Μια τέτοια εφαρμογή, αναφέρει το Bloomberg, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να σερβίρει διαφημίσεις που θα είναι βασισμένες στα μέρη που συχνάζει ο κάθε χρήστης. Είναι κάτι που θα έχει τεράστια αξία για τους διαφημιστές, αλλά ίσως δεν θα προχωρήσει εύκολα στους χρήστες για προφανείς λόγους απορρήτου.

Ναι, η σκέψη ότι το Facebook θέλει να γνωρίζει πού ξοδεύετε το υπόλοιπο χρόνο σας όταν δεν είστε στη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια ενοχλητική σκέψη, αλλά δεν θα πρέπει να σας προκαλεί έκπληξη.
 
Οι χρήστες του Facebook έχουν αρχίσει ήδη και κάνουν εθελοντικά “check-in” στο site κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώσουν τα timeline τους με την τρέχουσα θέση τους. Αυτή η νέα εφαρμογή θα χρησιμοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό σε μια πιο ακραία μορφή του αφού θα αφαιρέσει το εθελοντικό κομμάτι της μέχρι τώρα ιστορίας. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα υποδεχτούν οι οι χρήστες του Facebook τη νέα εφαρμογή.

Το πιο ενοχλητικό μέρος της δημοσίευσης του Bloomberg είναι ότι το Facebook μπορεί να έχει ήδη πάρει την άδεια από τους χρήστες του για την κυκλοφορία μιας τέτοιας εφαρμογής. Αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει καμία κοινοποίηση που θα μας ρωτήσει εάν επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε και να εμφανίσουμε δημόσια το που βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή στο Facebook.
 
Η εφαρμογή αυτή έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου.
http://iguru.gr/2013/02/05/facebook-privacy/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top