σχόλιο ID-ont: Σκεφθείτε επίσης τι γίνεται:
α) με τα ευαίσθητα οικονομικά προσωπικά δεδομένα μας που περνάνε μέσα από τον router μας, καθώς ταξιδεύουν από το σπίτι μας μέχρι το taxisnet. 
β) με τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της υγείας μας που περνάνε μέσα από τον router του γιατρού, καθώς ταξιδεύουν από το ιατρείο του μέχρι τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Υγείας...
γ) με τις web κάμερες που έχουν επάνω τους οι οθόνες των φορητών Η/Υ (δείτε παλαιότερη ανάρτησή μας: Μήπως σας παρακολουθούν μέσω της κάμερας του Η/Υ σας; (VIDEO) http://id-ont.blogspot.gr/2013/05/video.html)

www.in.gr: Ένα απίστευτο περιστατικό βίωσε η οικογένεια ενός 2χρονου κοριτσιού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άγνωστος «χάκαρε» το σύστημα ενδοεπικοινωνίας, βρίζοντας χυδαία το παιδί την ώρα που κοιμόταν.

Ο πατέρας του παιδιού είπε στο ABC News ότι ένα βράδυ, την ώρα που έπλενε τα πιάτα μετά το πάρτι γενεθλίων του, άκουσε έντρομος μία αντρική φωνή από το υπνοδωμάτιο του κοριτσιού.

Σύμφωνα με τη Mirror, ο άγνωστος, που κατά τα λεγόμενα του πατέρα είχε βρετανική προφορά, έβριζε χυδαία το παιδί.
Κατάφερε μάλιστα μέσω της ενσωματωμένης κάμερας να διαβάσει το όνομα του παιδιού που ήταν ζωγραφισμένο στον τοίχο.

Ο πατέρας έτρεξε στο δωμάτιο και αποσύνδεσε τη συσκευή. «Δεν μπορούσα να τον δω. Άκουγα μόνο τη φωνή του και καταλάβαινα ότι 'ελέγχει' την κάμερα» είπε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η «εισβολή» έγινε μέσω του router του υπολογιστή του. Φοβάται όμως μήπως είχε συμβεί και στο παρελθόν ανάλογο περιστατικό, χωρίς ο ίδιος ή η σύζυγός του να το έχουν αντιληφθεί.

Όπως τόνισε, μετά το συμβάν η οικογένεια δεν χρησιμοποιεί πλέον τη συσκευή, όμως οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top