σχόλιο ID-ont: Που μπορεί να οδηγήσει ο παραλογισμός με τις παρακολουθήσεις: Οι παρακολουθούντες παθαίνουν παράκρουση και βλέπουν εχθρούς παντού και οι παρακολουθούμενοι θα αρχίσουν να υπόκεινται σε αυτοέλεγχο και διαρκή ανησυχία μην τυχόν και ψάξουν κάτι "κακό" !!!

Μια νοικοκυρά από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης κάνει έρευνα αγοράς στο Internet για μια χύτρα για να φτιάχνει φακές στην οικογένειά της, ο συζυγός της για ένα σακίδιο. Ο γιος τους διαβάζει ειδήσεις στο Internet, όπως και εκατομμύρια άλλοι πολίτες, και φυσικά διάβασε για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων χτύπησε καμπανάκι στις μυστικές υπηρεσίες -που, όπως αποκάλυψε ο Σνόουντεν, παρακολουθούν τα πάντα για όλους- και έφερε στην πόρτα της νοικοκυράς την Αντιτρομοκρατική των ΗΠΑ για να κάνει έρευνες...
για τη χύτρα -χύτρα, βλέπετε, είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση της Βοστώνης- και όταν δεν βρήκαν χύτρα επικεντρώθηκαν στην έρευνα του βραστήρα ρυζιού! Η είδηση κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και επιβεβαιώνει όσα αποκάλυψε ο Σνόουντεν με κωμικό μεν, αλλά άκρως ανησυχητικό τρόπο.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top