Μία εταιρεία που ασχολείται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε κλεμμένα στοιχεία από 360 εκατομμύρια λογαριασμούς, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι προς πώληση στις μαύρες αγορές, γράφει σήμερα σε σχετικό δημοσιευμα του το ΑΜΠΕ.
 
Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις, εξαιτίας της πιθανότητας τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης να ανοίξουν τις πόρτες σε online τραπεζικούς λογαριασμούς, εταιρικά δίκτυα, αρχεία υγείας και σχεδόν κάθε είδος ηλεκτρονικού συστήματος.

 
Ο Άλεξ Χόλντεν, ο επικεφαλής αξιωματικός ασφαλείας δεδομένων της εταιρείας Hold Security LLC, δήλωσε πως πιστεύει ότι τα στοιχεία εκλάπησαν σε ξεχωριστές επιθέσεις και ότι οι εταιρείες που έχουν δεχτεί κυβερνο-επίθεση μπορεί να μη γνωρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα.

 
«Έχουμε προσωπικό που δουλεύει ανελλιπώς προσπαθώντας να αναγνωρίσει τις ταυτότητες των θυμάτων», είπε.

Ο Χόλντεν δήλωσε ότι δεν έχει δώσει στις αρχές ή σε άλλες εταιρείες διαδικτυακής ασφαλείας πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις, ωστόσο σκοπεύει να ενημερώσει τις επιχειρήσεις που έχουν πέσει θύματα, εφόσον το προσωπικό του καταφέρει να ταυτοποιήσει τα στοιχεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top