Η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας ακολουθώντας το πρόσφατο παράδειγμα της Vodafone, θα αποκαλύψει για πρώτη φορά τον αριθμό των αιτημάτων παρακολούθησης που λαμβάνει από κυβερνήσεις του πλανήτη.
 
Όπως αναφέρει ο Guardian, η εταιρία που κατέχει δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε χώρες όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Πολωνία και η Ελλάδα, ήδη έχει δώσει στην δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία που αφορούν την Γερμανία.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Deutsche Telekom θα επεκτείνει τις αποκαλύψεις για όλες τις αγορές που δρα και όπου αυτό είναι νόμιμο.

 
Εκπρόσωπος της εταιρίας- που διαθέτει 140.000.000 πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο- δήλωσε επί του θέματος:

 
«Η Deutsche Telekom αρχικά είχε εστιάσει στη Γερμανία αναφορικά με τις αποκαλύψεις των διάφορων κυβερνητικών αιτημάτων για παρακολουθήσεις. Τώρα ερευνούμε το αν και τι πληροφορίες θα μπορούσαν να αποκαλύψουν και οι άλλες εταιρίες μας. Προτιθέμεθα να δημοσιεύσουμε κάτι ανάλογο με αυτό της Vodafone».

Η ανακοίνωση της Deutsche Telekom και η κίνηση της Vodafone προκάλεσαν εξελίξεις στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Οι επικεφαλείς των μεγαλύτερων εταιριών δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα συγκεντρωθούν στη Σαγκάη, σε ένα συνέδριο που θα τεθεί επί τάπητος το κατά πόσο θα πρέπει να γίνεται χρήση της τεχνολογίας τους για κρατικές παρακολουθήσεις».
 
Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε αντίθεση με τα κοινωνικά δίκτυα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς άδεια της κατά τόπου κυβέρνησης και στο παρελθόν είχαν φανεί απρόθυμες να συζητήσουν για την έκταση της συνεργασίας τους με τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας.
 
Όμως η Vodafon έσπασε αυτό τον «κανόνα σιωπής», όταν παραδέχθηκε ότι σε τουλάχιστον έξι χώρες που δραστηριοποιείται, κυβερνήσεις εντός και εκτός Ευρώπης είχαν εγκαταστήσει δικούς τους μυστικούς μηχανισμούς παρακολούθησης στο δίκτυο της.
 
Το ζήτημα αναμένεται να προκαλέσει «αναταραχή» και στην Γαλλία, λόγο της Orange- της πρώην France Telecoms, που όπως αναφέρει η Le Monde έχει ισχυρούς δεσμούς με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.



Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top