σχόλιο ID-ont: Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Διαλειτουργικότητα Δημοσίων Αρχείων και λοιποί πομπώδεις τίτλοι, αλλά στην ουσία ορεκτικά στο πιάτο των κάθε Anonymous; 

Ένα αυτοαποκαλούμενο μέλος της ομάδας των hacktivists, Anonymous δημοσίευσε εξαιρετικά προσωπικές πληροφορίες για την υγεία Τούρκων ασθενών!

Σύμφωνα με ένα δείγμα των πληροφοριών που διέρρευσαν, περιλαμβάνονται αρχεία για ασθενείς με HIV και αρχεία εκτρώσεων. Μεγάλο ποσοστό της χώρας αντιμετωπίζει με παράξενο τρόπο τους ανθρώπους με HIV και τις γυναίκες που έχουν κάνει έκτρωση.

Σε ένα βίντεο που ανακοίνωνε το hack στα τούρκικα νοσοκομεία (αργότερα σβήστηκε γιατί παραβίαζε τους όρους των υπηρεσιών του YouTube) κάποιος που φορούσε την μάσκα των Anonymous είπε ότι η επίθεση είναι εκδίκηση για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις σε νοσοκομεία των ΗΠΑ. Ισχυρίζεται ότι παραβίασε servers σε διάφορα Τούρκικα νοσοκομεία, κατέβασε πολλά ιατρικά αρχεία και στη συνέχεια έσβησε τα αρχικά αρχεία από τις βάσεις δεδομένων των νοσοκομείων.

Ο ισχυρισμός είναι ψευδής για διάφορους λόγους. Και τα 2 νοσοκομεία στις ΗΠΑ ήταν θύματα επίθεσης ransomware κι ενώ μια Τούρκικη ομάδα hackers ισχυρίστηκε ότι ήταν πίσω από την μία επίθεση, οι ειδικοί το αμφισβητούν.

Και η συμμετοχή του στους Anonumous αμφισβητείται. Κάποια μέλη της ομάδας υψηλού προφίλ καταδίκασαν αυτή την επίθεση. Άλλωστε οι Anonymous δεν είναι κάτι επίσημο, ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι στην ομάδα των hacktivists. Ο hackers που δημοσίευσε τις πληροφορίες δεν άφησε κανένα τρόπο επικοινωνία οπότε είναι δύσκολο να επαληθευθεί ότι οι πληροφορίες όντως προέρχονται από αυτόν.
 Η Τούρκικη κυβέρνηση όντως επιβεβαίωσε τις κυβερνοεπιθέσεις σε διάφορα νοσοκομεία.Σε μια δήλωση που έγινε στην εφημερίδα Hurriyet Daily News την Τετάρτη, το Υπουργείο Υγείας παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει επιθέσεις σε τουλάχιστον 3 νοσοκομεία στην Ανατολική Τουρκία. Ισχυρίστηκε ότι η ζημιά είναι ελάχιστη και ότι έχουν ανακτηθεί όλα τα αρχεία που είχε διαγράψει ο hacker που έρχεται σε αντίθεση με το βίντεο το οποίο έλεγε ότι είχαν καταστραφεί οι servers.

Με μια γρήγορη ματιά στα hacked αρχεία φαίνεται ότι η επίθεση ήταν πιο σοβαρή από όσο ισχυρίζεται το Υπουργείο της Υγείας. Μια πρώτη ανάλυση μιλάει για δεκάδες νοσοκομεία συμπεριλαμβανομένων των Fatih Sultan Mehmet Education και Research Hospital, ένα από τα μεγαλύτερα στην Κωνσταντινούπολη. Και φαίνεται ότι περιλαμβάνεται μια τεράστια ποσότητα αρχείων και όχι μόνο ιατρικά στοιχεία των ασθενών αλλά και στοιχεία επαφής και στοιχεία login του προσωπικού των νοσοκομείων.
Οι Τούρκοι πολίτες δεν είναι ξένοι με τους hackers που διαρρέουν προσωπικά στοιχεία τους. Μία τεράστια βάση δεδομένων που συχνά κυκλοφορεί στο Internet περιέχει αριθμούς ταυτότητας, γενέθλια, διευθύνσεις και άλλες προσωπικές πληροφορίες 72 εκατομμυρίων πολιτών.
https://www.secnews.gr/104261/anonymous-epithesi-se-tourkika-nosokomeia-diareeoun-arxeia-ektrwsewn-kai-mme/

http://www.hurriyetdailynews.com/anonymous-hacks-databases-of-turkish-state-hospitals.aspx?pageID=238&nID=99352&NewsCatID=373

http://www.ibtimes.co.uk/anonymous-hacker-claims-leak-hospital-data-more-10-million-turkish-citizens-1560985

http://www.vocativ.com/319925/anonymous-hacks-turkish-hospitals-leaks-hiv-and-abortion-records/

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top