σχόλιο ID-ont: Ούτε στους παιδεραστές, ούτε στους εγκληματίες. Σε κανέναν άνθρωπο τσιπάκι. Να δοθούν λεφτά σε προγράμματα εκπαίδευσης και ομαλής κοινωνικής ένταξης. Γιατί αλλιώς, μετά τα σκυλιά, τα πρόβατα και τις αγελάδες, οι εγκληματίες θα λειτουργήσουν ως πειραματόζωα για την επιβολή του τσιπ και στους νομοταγείς...

Ο ομαδικός βιασμός και η άγρια δολοφονία μίας 14χρονης στην Ινδονησία ανάγκασε τις αρχές της χώρας να μελετήσουν την εισαγωγή μικροτσίπ σε καταδικασθέντες παιδεραστές.

Συγκεκριμένα το αποτρόπαιο περιστατικό που συγκλόνισε την κοινωνία έγινε τον περασμένο Απρίλιο και είδε το φως της δημοσιότητας ένα μήνα αργότερα όταν ακτιβιστές άρχισαν να ζητούν την επιβολή αυστηρότερων ποινών.

Η ανήλικη κακοποιήθηκε άγρια από μια συμμορία μεθυσμένων αγοριών και ανδρών και το σώμα της εντοπίστηκε ύστερα από τρεις μέρες σε δάσος. Επτά έφηβοι, ηλικίας 16 και 17 ετών φυλακίστηκαν και πέντε άνδρες συνελήφθησαν εν αναμονή της δίκης.

Οι αρχές μελετούν το ενδεχόμενο εισαγωγής μικροτσίπ πριν οι καταδικασθέντες εγκαταλείψουν την φυλακή εφόσον εκτίσουν την ποινή τους και έτσι θα μπορούν να παρακολουθούνται. Το διάταγμα για εισαγωγή του μέτρου αυτού αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες μέρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top