σχόλιο ID-ont: Απίστευτο!!! Εάν έχεις τέτοιους διαχειριστές τι τους θέλεις τους χάκερς;;;

ΕΦΣΥΝ: Ποινική δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών μετά την αποκάλυψη ότι πριν από εννιά χρόνια ο κεντρικός server του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης είχε μεταφερθεί εκτός υπηρεσίας σε γραφείο τουριστικής εταιρείας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη και διατάχθηκε έρευνα μετά τη λήξη της θητείας τού τότε επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, τον Ιανουάριο του 2016 και μέχρι τότε το σύστημα, που μπορούσε να λειτουργεί και ως υποκλοπέας, δεν είχε μπει σε λειτουργία.

Η διάδοχος του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, με την ανάληψη των καθηκόντων της αντιλήφθηκε ότι το σύστημα είχε τεθεί σε ισχύ το καλοκαίρι του 2016.

Αμέσως απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες της αρχής προστασίας ηλεκτρονικού εγκλήματος, που όμως δεν προχώρησαν σε μέτρα και έτσι τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους υπέβαλε αναφορά στην Εισαγγελία.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε πραγματογνωμοσύνη και πράγματι αποδείχτηκε ότι όντως ο server λειτουργούσε εκτός υπηρεσίας. Το σύστημα απενεργοποιήθηκε και ο διακομιστής μεταφέρθηκε στην έδρα της υπηρεσίας, ενώ οι εμπλεκόμενοι υποστήριξαν ότι αφορούσε απλά μία μέθοδο να μπλοκάρονται τα ανεπιθύμητα μηνύματα.

Απομακρύνθηκε τότε από την υπηρεσία ο διευθυντής των ηλεκτρονικών συστημάτων, ενώ κατηγορήθηκε κι ένας επικεφαλής υπάλληλος, που ήταν ταυτόχρονα και εταίρος στην τουριστική εταιρεία, η οποία έχει μετεξελιχθεί στο μεταξύ και σε εταιρεία με προϊόντα internet, τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Η δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήμματος και στρέφεται εναντίον δύο πρώην υπαλλήλων της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης καθώς και σε βάρος ενός εξωτερικού συνεργάτη, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σχηματισθείσα δικογραφία υπάρχει γνωμοδότηση της υπηρεσίας στην οποία γίνεται σαφής αναφορά για υποκλοπή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top