Η Ticketfly είναι μία μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα πώλησης εισιτηρίων για συναυλίες και μουσικά δρώμενα. Την περασμένη εβδομάδα η σελίδα της αντιμετώπισε ένα πρόβλημα που χαρακτηρίστηκε ως «διαδικτυακό επεισόδιο», όμως το πρόβλημα αποδείχθηκε πως ήταν πολύ μεγαλύτερο.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις της εταιρείας, στις 31 Μάη, οι υπηρεσίες της τέθηκαν offline εξαιτίας τεχνικού προβλήματος, ενώ επανήλθαν στις 2 Ιουνίου.
 
Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε ότι υπήρξαν προβλήματα με τα προσωπικά δεδομένα ορισμένων πελατών της, όπως ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα και emails.
 
Όμως, όπως μεταδίδει το pitchfork, η εταιρεία δέχθηκε επίθεση χάκερς, οι οποίοι έκλεψαν και δημοσίευσαν σε έναν δημόσιο σέρβερ. Ο αριθμός των δεδομένων που διέρρευσαν αγγίζει τα 26 εκατομμύρια κάτι που βάζει σε πολύ δύσκολη θέση την Ticketfly.
 
Στοιχεία και κωδικοί πιστωτικών καρτών δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί από την επίθεση, όμως ο χάκερ έχει απειλήσει πως θα δώσει στη δημοσιότητα και άλλα προσωπικά δεδομένα.

 
http://www.efsyn.gr/efsyn-city/diarroi-ekatommyrion-dedomenon-meso-etaireias-eisitirion-synaylion

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top