Έτσι λέγεται η τελευταία τεχνολογική εξέλιξη στο χώρο του διαδικτύου, η οποία προβλέπει ηλεκτρονική σήμανση κάθε είδους αντικειμένων. Προσδοκίες ανάπτυξης για την οικονομία, αλλά και ανησυχία για παραβίαση δεδομένων.
 
Το τελευταίο τεχνολογικό σκαλοπάτι στο χώρο του διαδικτύου φιλοδοξεί να δώσει μία ηλεκτρονική ταυτότητα σε κάθε είδους αντικείμενα, ώστε να τα συνδέσει μεταξύ τους και να τα κάνει αναγνωρίσιμα και ανιχνεύσιμα δια του ίντερνετ μέσα σε προσβάσιμες βάσεις δεδομένων.

Στο τελευταίο εθνικό συνέδριο για την τεχνολογία της πληροφορίας στο Μόναχο της Γερμανίας η καγκελάριος Μέρκελ εκφράστηκε θετικότατα για την νέα τεχνολογία θεωρώντας την ως μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης για τις γερμανικές επιχειρήσεις. «Σημείο τομής μεταξύ της ισχυρής πραγματικής οικονομίας και των διαδικτυακών εφαρμογών», χαρακτήρισε το ίντερνετ των πραγμάτων η Γερμανίδα καγκελάριος.


Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, για τη δημοπράτηση του έργου του «Εθνικού Ληξιαρχείου».

Στο πλαίσιο αυτής της συνέντευξης έγινε αναφορά και στην Κάρτα του Πολίτη.  Ας δούμε τις αναφορές τους:

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εσωτερικών):
...............................
Και το επόμενο βήμα βέβαια δεν είναι άλλο από την κάρτα του πολίτη. Έχουμε χάσει πάρα πολύ χρόνο στην Ελλάδα συζητώντας περί του αν πρόκειται για ηλεκτρονικό φακέλωμα ή οτιδήποτε άλλο και χάνουμε πολύτιμο χρόνο και εξακολουθούμε να δίνουμε συντάξεις σε αποθανόντες, να μην μπορούμε να συνενώσουμε αρχεία, να μην ξέρουμε καν τον πραγματικό πληθυσμό της χώρας τη δομή και τη σύνθεσή του, θεμελιώδη εργαλεία για να παρθούν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις για την ανάπτυξη της χώρας.
..............................
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ (Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης):
...............................
Το δεύτερο ερώτημα όσον αφορά την κάρτα του πολίτη:

Τετραπλασιάστηκαν οι ηλεκτρονικές επιθέσεις μέσα στο 2011. Οι χάκερς και τα spams παρουσίασαν σημαντική αύξηση μέσα στην τελευταία χρονιά, σύμφωνα με την έρευνα που ετοίμασε η Symantec.
Πιο συχνό ''θύμα'' των επιθέσεων είναι ο δημόσιος τομέας, με περίπου 20,5 στοχευμένες επιθέσεις εναντίον κρατικών υπηρεσιών να παρεμποδίζονται σε καθημερινή βάση.
Ακολουθούν ο χημικός και φαρμακευτικός τομέας με 18,6 επιθέσεις να μπλοκάρονται την ημέρα. Τρίτος έρχεται ο κλάδος της βιομηχανίας, όπου παρεμποδίζονται 13,6 επιθέσεις την ημέρα.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις (που απασχολούν περισσότερους από 2.500 υπαλλήλους) απειλούνται περισσότερο από τους κακόβουλους χρήστες, καθώς καθημερινά παρεμποδίζονται 36,7 επιθέσεις.

σχόλιο ID-ont: Μετά από τόσα δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν διαθέσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης και ακόμη δεν έχουν κατορθώσει να είναι ασφαλή τα τσιπάκια των κινητών τηλεφώνων τους! και θα είναι αυτά της Κάρτας του Πολίτη;

Δισεκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να βρεθούν ανά πάσα στιγμή «όμηροι» των hackers, οι οποίοι είναι σε θέση να αποκτήσουν εξ αποστάσεως τον πλήρη έλεγχο σχεδόν κάθε συσκευής GSM, επειδή είναι ανεπαρκές το επίπεδο ασφάλειας των δικτύων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Αυτή την προειδοποίηση απηύθυνε ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας, ο Κάρστεν Νολ, επικεφαλής των εργαστηρίων έρευνας Security Research Labs με έδρα το Βερολίνο.

Σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail», ο Κ. Νολ μιλώντας σε συνέδριο «καλών» hackers για ζητήματα κυβερνο-ασφάλειας στη γερμανική πρωτεύουσα, είπε ότι οι hackers έχουν την τεχνική δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο του χρήστη, χωρίς αυτός να το καταλάβει, για να κάνουν τις δικές τους κλήσεις και να στείλουν τα δικά τους γραπτά μηνύματα, καθώς επίσης μπορούν να εγγραφούν σε υπηρεσίες επί πληρωμή, ανεβάζοντας στα ύψη τον λογαριασμό του ανυποψίαστου χρήστη.

σχόλιο ID-ont: Για να καταλάβουμε: Σε αυτά τα δεδομένα θα συμπεριλαμβάνονται και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών; ή αυτά θα δημοσιευτούν σε επόμενη φάση; 

Η Στρατηγική Ανοιχτών Δεδομένων που πρότεινε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να διαθέσουν όλα τα δημόσια έγγραφά τους και τις πληροφορίες που συλλέγουν για εμπορική ή μη-εμπορική χρήση.
 
Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να ωθήσει στη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού τομέα που θα πουλάει εφαρμογές για έξυπνα κινητά και άλλες υπηρεσίες που θα στηρίζονται σε δεδομένα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η αγορά αυτή θα δημιουργούσε 40 δισεκ. ευρώ κάθε χρόνο στην οικονομία, ωστόσο αυτή τη στιγμή οι δημόσιες αρχές δεν παρέχουν αρκετές πληροφορίες για το ποια δεδομένα είναι διαθέσιμα, ποιος τα έχει στην κατοχή του και υπό ποιους όρους μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.


Το να μείνει η ευρωζώνη στο εύρος που έχει σήμερα και μάλιστα να ενταχθούν και άλλες χώρες από τους 27 στους 17 είναι ένα μη ρεαλιστικό σενάριο.


Αυτό πιστοποιήθηκε και στη τελευταία Σύνοδο Κορυφής, όπου διεφάνη όπως άλλωστε αναμενόταν ότι η Γερμανία έχει ένα πολύ συγκεκριμένο και «σκληρό» πλάνο στο τραπέζι, για το πώς εννοεί την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι μια συνέχεια της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, με κατάργηση όμως των εθνικών κρατών, μέσα από τη διαδικασία ενιαιοποίησης των οικονομιών της ζώνης του ευρώ. Που σημαίνει πολύ απλά ότι το ευρώ θα έχει μια πρωτεύουσα, υπό την έννοια της κυρίαρχης οικονομίας και οι υπόλοιπες οικονομίες θα πρέπει να είναι συμπληρωματικές σε αυτήν.

Γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούμε να έχουμε οικονομική-δημοσιονομική ένωση από την οποία θα προκύπτει η νομισματική ένωση.


Πάνε... περίπατο βιβλία και άθληση
Τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα περνά μπροστά από μια οθόνη ηλεκτρονικής συσκευής (τηλεόραση, υπολογιστής, παιχνίδια) ένας στους έξι εφήβους (16,4%), ηλικίας, 13-15 ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας για τον ελεύθερο χρόνο των εφήβων παρατηρείται ότι σχεδόν δύο στους πέντε μαθητές (38,3%) παρακολουθούν τηλεόραση/dvd τουλάχιστον τρεις ώρες ημερησίως όλες τις ημέρες της εβδομάδας.


Από αυτούς ένα ποσοστό 12% έχει ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, δηλαδή καταναλώνει συχνά γλυκά ή αναψυκτικά, ενώ σπάνια τρώει φρούτα ή λαχανικά. Επίσης ένας στους πέντε εφήβους από αυτούς που παρακολουθούν συχνά τηλεόραση μέσα στην ημέρα, είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος.


σχόλιο ID-ont: Εύκολα διορθώνεται το πρόβλημα μας πληροφορεί η εταιρεία. Το "σημερινό" πρόβλημα απαντάμε εμείς. Γιατί το "αυριανό" πρόβλημα δεν ξέρει κανείς πότε θα εμφανισθεί και πότε θα το πάρουν χαμπάρι... Δυστυχώς έτσι είναι. Οι χάκερς είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

Το New York University’s Polytechnic Institute ανακάλυψε ένα κενό ασφαλείας στο Skype, το οποίο δεν προστατεύει τις «τοποθεσίες» των χρηστών του Skype, αλλά ούτε και την P2P δραστηριότητα διαμοιρασμού των χρηστών του, κάτι που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν χάκερ.

Η τρύπα ασφαλείας ανακαλύφθηκε από επιστήμονες του NYU που παρακολούθησαν 10.000 χρήστες του. «Ένας hacker οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούσε εύκολα να παρακολουθήσει το που βρίσκεται ένας χρήστης καθώς και την κοινή χρήση αρχείων του και ύστερα να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες αυτές για να παρακολούθηση, εκβιασμό ή την πραγματοποίηση κάποιας απάτης», δήλωσε ο καθηγητής Keith Ross.

σχόλιο ID-ont: Δηλ. τι χειρότερο πρέπει να γίνει για να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι ότι ότι αυτά που αποκαλούνται "κοινωνικά" δίκτυα (για αντι-κοινωνικά πρόκειται και όχι για κοινωνικά) είναι καταβόθρες-σουρωτήρια της προσωπικής ζωής; Εάν ο ίδιος ο ιδρυτής του Facebook δεν μπορεί να διαφυλάξει την προσωπική του ζωή, τότε τι να πουν οι απλοί χρήστες του; 

Και επιπλέον εάν τα ιδωτικά ηλεκτρονικά δίκτυα είναι διάτρητα, τότε τα δημόσια (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Κάρτα Πολίτη, Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση κοκ) θα είναι καλύτερα από τα ιδιωτικά; Είναι ποτέ δυνατόν;


Μεγάλη ήττα για τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ η δημοσιοποίηση των προσωπικών του φωτογραφιών λόγω κενού ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου.

Χθες βγήκαν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά φωτογραφίες του Ζούκερμπερκ με την κοπέλα του και το τεράστιο σπίτι του που κοστίζει 7 εκατομμύρια δολάρια χωρίς την άδεια του. Τις φωτογραφίες δημοσιοποίησε ένας web expert ο οποίος ήθελε να αποδείξει το κενό ασφαλείας που υπάρχει στο κοινωνικό δίκτυο και με το οποίο αν κάποιος κάνει πολλά reports σε φωτογραφίες χρηστών του δίνεται η δυνατότητα να έχει πρόσβαση ακόμη και σε φωτογραφίες που είχαν σήμανση «private» και τις έβλεπε μόνο ο χρήστης που τις είχε ανεβάσει.

σχόλιο ID-ont
- Κι εάν σου βγάλει η συσκευή ότι δεν ταιριάζει το προφίλ σου με αυτό του άνδρα σου, αλλά ταιριάζει καλύτερα το προφίλ σου με αυτό του γείτονα, τότε τι γίνεται; Χωρίζεις τον άνδρα σου για τον γείτονα; 
- Που οδηγούνται οι ανθρώπινες σχέσεις; Μηχανήματα που υποδεικνύουν με ποιόν "πρέπει" να κάνεις παρέα γιατί ταιριάζεις και με ποιόν "δεν πρέπει"! Θυμάστε την ανάρτηση με την εφαρμογή στο Facebook που σε βαθμολογεί, με βάση τις φωτογραφίες που ανεβάζεις και σου υποδεικνύει τι πρέπει να κάνεις στη ζωή σου για να γίνεις πιο κοινωνικός;
- Πως μπορεί να μπει ένα εμπόδιο σε αυτόν τον κατήφορο; Πως μπορούν οι νέοι μας να αποκηρύξουν αυτόν τον φανταστικό, άϋλο, ηλεκτρονικό κόσμο που απειλεί να ρουφήξει ως μια άλλη καταβόθρα την πραγματική τους ζωή και να ασχοληθούν με τον υπαρκτό κόσμο;


Γιατί να ψάχνετε τα διάφορα προφίλ στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, ενώ υπάρχει ένα gadget το οποίο θα μπορούσε να σας ενημερώσει για ένα πιθανό σύντροφο ή μία ιδανική παρέα που θα επικοινωνείτε πραγματικά όταν τύχει και βρεθείτε δίπλα του; Εκτός αυτού όμως, θα μπορείτε ακόμα και σε κάποιο συνέδριο αντί να ψάχνετε τα ονόματα στις ταμπελίτσες να ενημερώνεστε αυτόματα για το άτομο που ψάχνετε, ή όταν βρίσκεστε σε κάποιο μπαρ να βρείτε εκείνους που ακούν την ίδια μουσική, λαμβάνοντας ένα μήνυμα κειμένου.

Αυτός είναι ο κόσμος του ΜagnetU (http://magnetu.com/) που ελπίζει να δημιουργήσει μία νέα ισραηλινή εταιρεία. Η MagnetU πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα μικροσκοπικό gadget «δικτύωσης εγγύτητας», το οποίο αναπτύσσει από το 2009.

H. Χάντζος: «Τεράστιο το κόστος από την κυβερνοπειρατεία»
Λόγω της κρίσης έχουν αυξηθεί τα περιστατικά παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων εταιρειών και ιδιωτών, όπως αναφέρει στο CapitalTV ο κ. Ηλίας Χάντζος, διευθυντής Κυβερνητικών Σχέσεων ΕΜΕΑ & APJ του ομίλου Symantec. Το ύψος της ζημίας από μία εισβολή σε data base αγγίζει τα 150 ευρώ ανά προσωπικό δεδομένο.

σχόλιο ID-ont: Βεβαίως το Υπουργείο μπορεί να θεσπίσει κίνητρα (έκπτωση ΦΠΑ για τους καταναλωτές, έκπτωση φόρου εισοδήματος για τον επιχειρηματία κλπ) προκειμένου να την καταστήσει πιο θελκτική στους καταναλωτές και στους επιχειρηματίες. Το θέμα όμως για ακόμη μια φορά είναι: 
- Τι αξία έχουν μερικά αργύρια (ευρώ) μπροστά στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων; 
- Γιατί οι Έλληνες να γίνονται πειραματόζωα σε όλα τα συστήματα παγκοσμίως; Μνημόνιο, Τρόϊκα, Φοροκάρτα κ.ο.κ.
- Η Φοροκάρτα - όπως και άλλες κάρτες - έχουν δηλώσει οι ιθύνοντες ότι θα ενσωματωθεί στην Κάρτα του Πολίτη. Γιατί λοιπόν να συμμετάσχουμε εθελοντικά σε συστήματα προσομοίωσης της Κάρτας του Πολίτη;
Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να πούμε συνειδητά ΟΧΙ στην Φοροκάρτα (Κάρτα Αποδείξεων)  και να μην υποκύψουμε όπως έκαναν οι Ινδιάνοι στις χάντρες και τα καθρεφτάκια που τους έδιναν οι άποικοι, με αντάλλαγμα το χρυσό τους...

Λόγοι απόρριψης της Κάρτας Αποδείξεων: Λέω ΝΑΙ στις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, λέω ΟΧΙ στην "ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ".
 
  
www.capital.gr: Την πλάτη τους γύρισαν οι φορολογούμενοι στην πολυδιαφημισμένη «κάρτα αποδείξεων» που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η «φοροκάρτα», όπως είναι περισσότερο γνωστή, βρίσκεται στο πορτοφόλι λιγότερων από το 1% των φορολογούμενων πιστοποιώντας την αποτυχία του όλου εγχειρήματος. Ο εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός των επιχειρήσεων που δέχονται τη φοροκάρτα, ο φόβος των φορολογούμενων για καταγραφή προσωπικών τους δεδομένων, η απώλεια χρόνου κατά τη χρήση της και κυρίως η απουσία οικονομικών κινήτρων για τη χρήση της είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους που η φοροκάρτα έμεινε στα αζήτητα.

www.in.gr: Σε συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ κατέληξε η μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τα μέλη του κατ'επανάληψη από το Δεκέμβριο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2010. Αποδέχτηκε να τεθεί υπό επιτήρηση επί 20 χρόνια, με την απειλή επιβολής προστίμου 16.500 δολαρίων την ημέρα για κάθε μελλοντική παραβίαση της συμφωνίας.

Στο εξής, για να γίνουν «κάποιες αλλαγές» στην πολιτική τήρησης του ιδιωτικού απορρήτου στο Facebook θα απαιτείται η συναίνεση του χρήστη. Επιπλέον, επί είκοσι χρόνια όλες οι αλλαγές θα πρέπει να φέρουν την έγκριση ανεξάρτητων ελεγκτών.


Ας δούμε εν συντομία τι έκανε το Facebook με τα προσωπικά μας στοιχεία, εν αγνοία μας.


Πρόσβαση στο δικό σας προφίλ σας από app που δεν χρησιμοποιείτε εσείς, αλλά οι φίλοι σας


Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών, το Facebook είχε ψευδώς ή παραπλανητικά υποσχεθεί στα μέλη του ότι περιορίζοντας την προβολή στοιχείων του προφίλ τους
μόνο σε φίλους ή φίλους των φίλων τους δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε τρίτους. Στην πραγματικότητα, οι εφαρμογές που τρέχουν στο Facebook (τρίτοι) και τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι φίλοι ή οι φίλοι των φίλων τους, είχαν πρόσβαση σε στοιχεία τού, κατά τα άλλα περιορισμένα ορατού, προφίλ.


σχόλιο ID-ont: Ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την ορθότητα όσων είχε γράψει η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ πριν λίγες ημέρες: Οι εργοδότες επιθυμούν ή και απαιτούν να δουν την σελίδα που διατηρεί κάποιος στο Facebook πριν αποφασίσουν να τον προσλάβουν!!!

Εμείς απλά να επισημάνουμε ότι εάν αυτό συμβαίνει σήμερα με τα στοιχεία που έχει το Facebook για τον μελλοντικό υπάλληλο, φαντασθείτε πως θα λαχταρούν στο μέλλον οι εργοδότες, οι ασφαλιστές, κ.α. τον πλούτο των πληροφοριών που θα "γνωρίζει" η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Κράτους και η Κάρτα του Πολίτη για τον κάτοχό της... Θα απαιτούν να τους "σερβίρονται στο πιάτο" οι ηλεκτρονικές και οι φυσικές κινήσεις του κατόχου της, προκειμένου να αποφασίσουν την πρόσληψη, την ασφάλιση κλπ.

Το όλο σκηνικό μοιάζει σαν να εξοικειώνεται το σύστημα με τα προαιρετικά-σε εθελοντική βάση εργαλεία (Facebook) πριν περάσει στα υποχρεωτικά εργαλεία (Κάρτα του Πολίτη) παρακολούθησης του πολίτη.

Mediagate.gr: Είναι ποτέ δυνατόν ένας εργοδότης να σου ζητήσει το password του λογαριασμού σου στο Facebook για να σε προσλάβει;

Κι όμως...!

Σε όλους έχει συμβεί να τους εμφανιστεί μία ιστοσελίδα η οποία τους υπόσχεται πλούσια δώρα ή δωρεάν προϊόντα μέσω διαδικτύου.

Αν και οι περισσότεροι χρήστες είναι ενήμεροι ότι κανείς στο διαδίκτυο δεν μοιράζει απλόχερα iphone, laptop και αυτοκίνητα, υπάρχει μία μερίδα κόσμου ο οποίος λόγω άγνοιας, συνεχίζει να δίνει πληροφορίες (προσωπικές ή μη) σε εταιρείες μάρκετινγκ.

Το στήσιμο του «ψαρέματος» είναι απλό. Συνήθως σας ενημερώνουν ότι είστε νικητής / τρια και εμφανίζεται μία σελίδα στην οθόνη σας η οποία τις περισσότερες φορές μοιάζει με κάποια γνωστή σελίδα. Στο παράδειγμά μας (βλ. φωτογραφία) εμφανίζεται μία σελίδα που μοιάζει σχεδιαστικά με το γνωστό σε όλους youtube. Με μία προσεκτική ματιά θα δείτε ότι το λογότυπο δεν γράφει youtube αλλά thank you και επίσης η διεύθυνση της ιστοσελίδας δεν γράφει youtube.com όπως θα έπρεπε αλλά κάτι διαφορετικό.


Εκατομμύρια κινητά Android, Blackberry και Nokia τρέχουν μια κρυφή εφαρμογή που καταγράφει τις επικοινωνίες και τη θέση του χρήστη χωρίς τη συγκατάθεσή του, αποκαλύπτει ένας 25 χρονος Αμερικανός προγραμματιστής.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο YouTube, ο Τρέβορ Έκχαρτ δείχνει ένα κινητό Android που καταγράφει τους τηλεφωνικούς αριθμούς των εξερχόμενων κλήσεων, τα SMS και τις διαδικτυακές αναζητήσεις του χρήστη. Τα προσωπικά αυτά δεδομένα μεταδίδονται στη συνέχεια στον κατασκευαστή του εν λόγω λογισμικού, την αμερικανική εταιρεία Carrier IQ.


To «κρυφό» πρόγραμμα της Carrier ΙQ βρίσκεται προεγκατεστημένο σε 130 εκατομμύρια συσκευές Android, Blackberry και Nokia, αναφέρει το CNet.



σχόλιο ID-ont: Μήπως η Κάρτα του Πολίτη αποτελεί εκείνο το κλειδί με το οποίο μπορούν να ενοποιηθούν όλα αυτά τα δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα παρακολούθησης υπό κρατική ή υπερ-κρατική εποπτεία;

ΕΘΝΟΣ: Σοκαριστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Μεγάλος Αδελφός μπορεί εύκολα και γρήγορα- με τη βοήθεια ιδιωτικών εταιρειών- να μας παρακολουθεί σε καθημερινή βάση, φέρνει στο φως η ομάδα του Wikileaks. 

Τα λίαν ανησυχητικά στοιχεία του Wikileaks που δημοσιεύονται από το ιταλικό περιοδικό L' Espresso, ενισχύουν έναν ευρύτατα διαδεδομένο φόβο: ότι μπορούν να μας παρακολουθούν όλους χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και χωρίς να μπορούμε να το αποδείξουμε.

Μεγάλη ήττα του Facebook


To Facebook μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά υποχώρησε κα γνώρισε την μεγαλύτερη ήττα της... ιστορίας του!

Τα κενά ασφαλείας που συνεχώς αποκαλύπτονται ανάγκασαν την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να κατηγορήσει το Facebook για παραπλανητικές τεχνικές.

Για να αποφύγει τα 20 χρόνια συστηματικής παρακολούθησης το κοινωνικό δίκτυο προχώρησε σε συμβιβασμό και πλέον οι χρήστες θα αποφασίζουν για τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους και όχι το Facebook!


Με τη νέα Οδηγία που ετοιμάζει για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να βάλει φρένο στην πρακτική του Facebook και άλλων υπηρεσιών να συλλέγουν δεδομένα για τους χρήστες και να τα πωλούν σε διαφημιστές.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ, έχει εξοργιστεί με το γεγονός ότι το Facebook όχι μόνο μεταπωλεί τα δεδομένα σε διαφημιστές, χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη, αλλά επιπλέον τα διατηρεί αποθηκευμένα ακόμα και όταν ο χρήστης διαγράφει το προφίλ του από την υπηρεσία.


Κατάθλιψη, απομόνωση, εσωστρέφεια, κοινωνική φοβία, διαταραχή ελέγχου των παρορμήσεων και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής συνοδεύουν πολύ συχνά τα περιστατικά εθισμού στο Διαδίκτυο.

 

Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ποσοστά συννοσηρότητας 60%, με άτομα εθισμένα στο Ιντερνετ να παρουσιάζουν ταυτόχρονα άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, και όχι σπάνια να καταφεύγουν και σε κατάχρηση ουσιών.

Ειδικά στην κυρίως ομάδα εθισμένων αγοριών εφηβικής ηλικίας, η κατάθλιψη αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα πρόγνωσης του εθισμού, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Διαταραχών Εθισμού στο Διαδίκτυο, ψυχίατρος, Κωνσταντίνος Σιώμος, στο πλαίσιο του 23ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με μία νέα μελέτη που διεξήγαγε η NPD, ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των κατόχων smarphone δεν έχουν κανένα πρόγραμμα ασφαλείας εγκατεστημένο σε αυτό. Επιπλέον, ένα 25% δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πως να εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα που θα καθιστούσε το κινητό του ποιο ασφαλές.

Παρόλα αυτά το 83% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκε ότι θα λάβει μέτρα και θα εγκαταστήσει κάποιο λογισμικό, μόνο εφόσον κάποια απειλή, όπως ένας ιός ή κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα μολύνει το κινητό τους. Από την άλλη μεριά, το 25% των κατόχων που δεν έχουν εγκαταστήσει κάποιο λογισμικό, θεωρεί ότι τα προγράμματα αυτά είναι αρκετά ακριβά για να τα αγοράσουν.

Με τίτλο «Τα πιο ευάλωτα Smartphones του 2011» διεξήχθη μία μελέτη πρόσφατα από το Bit9 στην οποία  η εταιρεία εξέτασε ποια είναι τα πιο ευάλωτα smartphones αναφορικά με το κακόβουλα λογισμικά και επιθέσεις hacking.

Η μελέτη που περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή smartphones στην αγορά υποδεικνύει ότι «το 56% των Android τηλεφώνων στην αγορά "τρέχουν" μη αναβαθμισμένο και μη ασφαλές  λειτουργικό Android», τα οποία στην πλειονότητά τους προέρχονται από τους HTC, Motorola, LG και Samsung.

Περισσότερο από το 90% των Βρετανών εφήβων διαθέτουν ένα δικό τους κινητό τηλέφωνο, με τα 3/4 αυτών να το θεωρούν ως το πολυτιμότερο αντικείμενο που έχουν στην κατοχή τους. Με γνώμονα αυτό, όσοι είστε γονείς, μπορείτε να καταλάβετε ότι οι μέθοδοι τιμωρίας τύπου πήγαινε στο δωμάτιό σου, ή δεν θα βγεις το βράδυ έξω, δεν σημαίνουν και πολλά στο βλαστάρι σας. Αυτό που πραγματικά θα ταρακουνήσει τους έφηβους είναι να τους απομακρύνετε από το κινητό τους.

Σύμφωνα με την Telegraph, μια νέα μελέτη που διενεργήθηκε από την T-Mobile, έδειξε ότι η χειρότερη τιμωρία που θα μπορούσε να επιβληθεί σε έναν έφηβο είναι η κατάσχεση του κινητού τους από τους γονείς του. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 4000 γονείς και έφηβοι, ηλικίας 11 έως 18 χρονών. Από αυτούς το 1/6 συμφώνησε με την παραπάνω άποψη, που ωστόσο αφορούσε τα απλά κινητά τηλέφωνα, γιατί το ίδιο ποσοστό για τα smartphone εκτοξεύεται στο 80%.


σχόλιο ID-ont: Δηλαδή όλο το πρόβλημα είναι το SSL; Εάν ένα σύστημα έχει SSL τότε είναι απαραβίαστο; Ας προτείνουν λοιπόν το SSL ως λύση σε όλες τις περιπτώσεις παραβίασης βάσεων δεδομένων που έχουν συμβεί φέτος στο εξωτερικό και παρουσιάζουμε αναλυτικά σε προηγούμενες αναρτήσεις μας. Νομίζουμε ότι το λιγότερο που θα αντιμετωπίσουν είναι το μειδίαμα των ιθυνόντων των βάσεων αυτών...
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Τρύπια η ασπίδα εναντίον της υπερσυνταγογράφησης.

Η έλλειψη ενός σημαντικού στοιχείου ασφαλείας (πιστοποιητικό ssl) από το site της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης e-diagnosis βεβαιώθηκε από δημόσιους φορείς μετά από κοινοποίηση καταγγελίας στους ιατρικούς συλλόγους, τον ΟΠΑΔ, το υπουργείο Υγείας και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών (ΣΕΙΠΙ). 

σχόλιο ID-ont: Πως μπορεί κάποιος να αμυνθεί, εάν δεν θέλει τα άψυχα αυτά μηχανήματα να αναλύουν και να καταγράφουν τη συμπεριφορά του και τις αντιδράσεις του; Γιατί προφανώς δεν θα μένουν τα μηχανήματα στην "αναγνώριση" μόνο, αλλά θα μπορούν και να κατηγοριοποιούν τους ανθρώπους σύμφωνα με τις αντιδράσεις τους... Αυτόματο, σε πραγματικό χρόνο, φακέλωμα των σκαμπανεβασμάτων του ψυχικού κόσμου των χρηστών ηλεκτρονικών συσκευών! Ένας "υπέροχος" κόσμος, πλασμένος αποκλειστικά για το ... "καλό" μας.

Ερευνητές των Πανεπιστημίων της Μαδρίτης και της Γρανάδας στην Ισπανία δημιούργησαν ένα υπολογιστικό σύστημα ικανό να αναγνωρίζει τα συναισθήματα όσων ανθρώπων του μιλάνε. Η λειτουργία του όμως δε σταματά εδώ, καθώς είναι εξοπλισμένο έτσι ώστε να απαντά αντίστοιχα με τη συναισθηματική κατάσταση των χειριστών του.


σχόλιο ID-ont: Πέραν των βιομετρικών, σκεφθείτε πόσα άλλα προσωπικά δεδομένα θα υπάρχουν προς πώληση, εάν μπει στη ζωή μας η Κάρτα του Πολίτη, αλλά και εάν η Κάρτα Αποδείξεων γίνει έμμεσα η άμεσα υποχρεωτική...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κρίση και η αδυναμία εξεύρεσης κεφαλαίων για τη λειτουργία τους οδηγεί τις κρατικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών κρατών στο να πωλούν τα προσωπικά και βιομετρικά δεδομένα που μετά μανίας συλλέγουν για τους πολίτες τους, σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες προσφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να τα αποκτήσουν. 

Σ' αυτό το συμπέρασμα καταλήγει, εμμέσως πλην σαφώς, έκθεση που εγκρίθηκε προχθές από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία επισημαίνεται ότι ήδη βιομετρικά δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της πρόσβασής τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, οι χαρτοπαικτικές λέσχες, τα καζίνα, αλλά και για την εγγραφή τους σε αθλητικούς συλλόγους. 

σχόλιο ID-ont: Δοκιμάζουν εάν το σύστημα-ρουφήχτρα του Στρασβούργου, μπορεί να ρουφήξει και τις Ελληνικές βάσεις δεδομένων...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το σύστημα πληροφοριών της ζώνης Σένγκεν είναι, ίσως, η μεγαλύτερη δεξαμενή δεδομένων που υπήρξε ποτέ στην Ευρώπη. Η αναβάθμιση του συστήματος, που εγκαταστάθηκε το 1990, βρίσκεται σε εξέλιξη και οι εμπειρογνώμονες των υπηρεσιών ασφαλείας δοκιμάζουν την προσαρμογή του ελληνικού συστήματος στη διαλειτουργικότητα με την κεντρική δεξαμενή του Στρασβούργου. 

Στο σύστημα καταχωρίζονται πλέον και βιομετρικά δεδομένα των καταχωριζομένων και υπάρχει πρόβλεψη για αντοχή του σε 100 εκατομμύρια καταχωρίσεις, δηλαδή διπλάσιο του προβλεπομένου το 2013. 

Ο πανευρωπαϊκός μεγάλος αδελφός της ζώνης Σένγκεν γιγαντώνεται την ώρα που η κρίση στην ευρωζώνη θεριεύει. 

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=327552

σχόλιο ID-ont: Γονείς:
α) Ενημερωθείτε και ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους, προκειμένου αυτά να μην θέλουν να ανοίξουν σελίδα στο Facebook ή εάν έχουν ήδη, να την καταργήσουν,
β) Μην αγοράζετε στα παιδιά σας κινητό τηλέφωνο. Η ειρωνία του πράγματος: Πολλοί γονείς αγοράζουν στα παιδιά τους κινητό τηλέφωνο για την ασφάλειά τους. Δείτε όμως πως το κινητό θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους...
 
NEWS247.gr: Νέες τεχνικές έχουν ανακαλύψει οι απανταχού παιδόφιλοι, για να ανακαλύψουν τα πιθανά θύματά τους με βοηθό την τεχνολογία.
 
Νέο τέχνασμα για να εντοπίζουν τα πιθανά τους θύματα ανακάλυψαν παιδόφιλοι, γεγονός που κρούει για τα καλά τον κώδωνα του κινδύνου. Μέσα από τεχνολογίες του τύπου "βρες ένα φίλο" σε ιστοσελίδες κοινωνικές δικτύωσης, όπως το Facebook ανιχνεύουν την ακριβή θέση των ανήλικων θυμάτων τους.
 
Τα ανυποψίαστα παιδιά που αναρτούν την τοποθεσία τους στο κοινωνικό δίκτυο, δίνουν στους σεξουαλικούς δράστες την δυνατότητα μέσω του λογισμικού δορυφορικής πλοήγησης (satnav) να ανακαλύψουν την θέση τους με διαφορά μόλις μερικών μέτρων.


Ωθούμενη εν μέρει από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η παρακολούθηση έχει μετατραπεί σε μία πολύ σημαντική μέθοδος για την προστασία των ανθρώπων από τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και για την καταπολέμησή τους. Σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι αμοιβής, παρέχοντας προϊόντα παρακολούθησης και επιτήρησης σε κυβερνητικούς οργανισμούς και νομικές υπηρεσίες.

Ορισμένες εταιρείες διαθέτουν εργαλεία που επιτρέπουν σε κυβερνήσεις να παραβιάζουν τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές πολιτών, καθώς και να συλλέγουν όλες τις επικοινωνίες τους στο διαδίκτυο, σύμφωνα με έγγραφα που έφτασαν στη The Wall Street Journal.


σχόλιο ID-ont:  Αριστερά βλέπετε μια οθόνη της εφαρμογής αυτής. Κάντε κλικ με το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία για να δείτε λεπτομέρειες. Όσοι δεν γνωρίζετε Αγγλικά δείτε ορισμένα στατιστικά που δίνει αυτή η εφαρμογή:
-  Δημοφιλία: Έχουν αναγνωριστεί  53 διαφορετικά άτομα σε όλες τις φωτογραφίες σας,
- Πλήρωμα: Κατά μέσο όρο εμφανίζονται 2,7 άτομα στις φωτογραφίες σας,
- % ανδρών & γυναικών: 59% των ανθρώπων που βγαίνεις, είναι του αντίθετου φύλου,
- 53% των ανθρώπων που εμφανίζονται στην φωτογραφία σου δεν έχουν δεσμό (!)
- 26 % των ανθρώπων με τους οποίους βγαίνεις είναι χαρούμενοι !!!

Πόσο κοινωνική, είναι η κοινωνική σας ζωή έξω από τα κοινωνικά δίκτυα; Μια νέα εφαρμογή του Facebook επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα αυτό με τη μέτρηση της συχνότητας των checkins σας και τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για αναλύσει τα πρόσωπα των φίλων σας στις φωτογραφίες στο προφίλ σας  και να υπολογίσει το πόσο χαρούμενοι είναι όταν διασκεδάζουν μαζί σας έξω.

Καμπανάκι κινδύνου για την «ανύπαρκτη» ασφάλεια σε όλο το φάσμα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών της Ελλάδας χτύπησε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου τωνεπικοινωνιών παρουσιάζοντας στη Βουλή την έκθεσή της για το 2010. Μέχρι σήμερα, επισημαίνει, έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά ηλεκτρονικής εισβολής.

Οι ομιλητές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών έκαναν λόγο για «ανοχύρωτη χώρα» και «ανύπαρκτη εθνική πολιτική ασφάλειας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών».

«Υπάρχει ένα γενικότερο θέμα ασφάλειας στο ηλεκτρονικό επιχειρείν. Τίποτα δεν έχει γίνει στη χώρα. Ποιος ελέγχει για παράδειγμα αν υπάρχει υποκλοπή στοιχείων της ηλεκτρονικής κάρτας όχι από το ΑΤΜ αλλά από το δίκτυο; [...] Υπάρχουν εκατομμύρια δίκτυα που συμπλέκονται μεταξύ τους και εξυπηρετούν εκατομμύρια πολίτες» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Ανδρέας Λαμπρινόπουλος.

Τηλεφωνικές υποκλοπές

Ο κ. Λαμπρινίδης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών: «Υπάρχουν περιστατικά παραβίασης της ασφάλειας παροχών από εταιρείες σε καφάο του ΟΤΕ, όπου βρέθηκαν μαγνητοφωνάκια» ανέφερε ο κ. Λαμπρινόπουλος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ετοιμάζεται να επιτρέψει στη αστυνομία να ερευνά τις κινήσεις χρηστών κινητών τηλεφώνων, χωρίς να χρειάζεται δικαστικό ένταλμα. Πόσο προστατευμένη είναι λοιπόν η ιδιωτική ζωή των πολιτών, σε μία εποχή κατά την οποία τα smartphone έχουν κυριαρχήσει;

Οι περισσότεροι από εμάς μοιραζόμαστε καθημερινά και οικειοθελώς μύχιες σκέψεις, αλλά και καθημερινές λεπτομέρειες της ζωής μας, χάρη σε ιστοσελίδες δικτύωσης, όπως οι Facebook και Twitter. Ακόμη και όσοι αποφεύγουν την τεχνολογία, δεν διαθέτουν ανοσία στο φαινόμενο, καθώς ακόμη και τα πιο απλά κινητά τηλέφωνα βρίσκονται συνέχεια συνδεδεμένα με την κοντινότερη κεραία κινητής τηλεφωνίας, εκπέμποντας πληροφορίες για την τοποθεσία του χρήστη στην εταιρία, που εφόσον το επιθυμεί ή κληθεί να το κάνει, μπορεί να τροφοδοτήσει τα στοιχεία αυτά στην αστυνομία.


σχόλιο ID-ont: Ευσεβείς πόθοι αξιότιμοι κοι ιατροί. Δεν υπάρχουν ασφαλείς και ορθές δομές σε αυτά τα συστήματα !!! Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις παραβίασης ανάλογων "ασφαλών" συστημάτων που έχουμε παρουσιάσει στο blog μας. Μην παραμυθιάζεστε λοιπόν ...

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας στηρίζουν την ύπαρξη και λειτουργία της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης με την προϋπόθεση, ότι αυτή στηρίζεται σε ασφαλείς και ορθές δομές λειτουργίας και προσβασιμότητας.

Εκ του θεσμικού τους ρόλου οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν υποχρέωση να διασφαλίζουν την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ασθενών και την επαγγελματική-επιστημονική προστασία του Ιατρικού Σώματος.

Κατά τη δικαστική διαδικασία σήμερα (17-11-2011) των ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή) από τους εκπροσώπους των ΗΔΙΚΑ, ΟΠΑΔ και ΕΟΠΥΥ:

Το να κάνετε post την κάθε σας κίνηση σε social media sites όπως το Facebook και το Twitter βάζει τα τιμαλφή σας σε κίνδυνο, όπως προειδοποιεί μια εκ των μεγαλυτέρων ασφαλιστικών εταιρειών της Αυστραλίας.

Η νέα έρευνα της GIO έδειξε πως πάνω από το ένα τρίτο των χρηστών των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν αναρτήσεις γράφοντας το πού βρίσκονται και ανεβάζουν φωτογραφίες από τοποθεσίες εκτός σπιτιού, «καλώντας» έτσι τους διαρρήκτες να μπουν στις οικίες τους!

Εκπρόσωπος της εταιρείας τονίζει πως τα συνεχή updates σχετικά με τις βόλτες των χρηστών θέτουν σε κίνδυνο τις περιουσίες τους. «Δεν θα βάζατε ποτέ μια ταμπέλα στην πόρτα του σπιτιού σας για να διαφημίσετε το γεγονός ότι λείπετε από το σπίτι. Στην ουσία όμως κάνετε κάτι παρόμοιο στα social media. Έχουμε δει περιπτώσεις στις οποίες η αστυνομία υποπτεύεται ότι η ανακοίνωση στα social media ότι κάποιος δεν βρίσκεται στο σπίτι του, έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε διαρρήξεις».


Ο παγκόσμιος ιστός είναι χρυσωρυχείο πληροφοριών, δυστυχώς όμως αυτό μπορούν να το εκμεταλλευτούν και οι κακόβουλοι χρήστες για την παράνομη πρόσβαση του εταιρικού πληροφοριακού σας συστήματος.

Για παράδειγμα ένας ξένος κατάσκοπος μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια φαινομενικά αθώα κομμάτια των προσωπικών στοιχείων της εταιρείας σας, τα οποία εκτίθενται στα κοινωνικά δίκτυα και να τα χρησιμοποιήσει ώστε να μετατρέψει έναν από τους υπαλλήλους σας σε απειλή για την ασφάλεια της εταιρικής πληροφοριακής υποδομής.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Μετά την τελευταία επίθεση, αλλά και τα συνεχή παράπονα για πρακτικές παρακολούθησης των χρηστών του κοινωνικού δικτύου Facebook, η εταιρία αποφάσισε να μιλήσει επίσημα, στη USA Today, και να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πως παίρνει τα δεδομένα και τί κάνει με αυτά, διά στόματος του μηχανικού Arturo Bejar. 

 

Καταρχήν, η παρακολούθηση ξεκινά την πρώτη φορά που επισκέπτεται ο χρήστης το Facebook, με τη δημιουργία ενός browser cookie, ενώ σε περίπτωση εγγραφής δημιουργείτε και ένα session cookie.


Μετά από την πρώτη “επαφή”, κάθε φορά που ο χρήστης επισκέπτεται οποιαδήποτε ιστοσελίδα διαθέτει Facebook plug-in (π.χ. Like, Share buttons, Facebook Connect κλπ.), το cookie ενημερώνει το Facebook για την ονομασία της ιστοσελίδας και την ώρα της επίσκεψης.

σχόλιο ID-ont: Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι παντός είδους "ηλεκτρονική διακυβέρνηση", ιδιωτική ή δημόσια, είναι ευάλωτη σε ηλεκτρονικές επιθέσεις και κλοπές. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, ότι βάζοντας τα στοιχεία μας στην "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση" που ευαγγελίζονται οι κυβερνώντες μας, είναι σαν να προσπαθούμε να γεμίσουμε ένα σουρωτήρι με νερό. Τα στοιχεία μας δεν πρόκειται να μείνουν εκεί και να μας περιμένουν. Θα "πετάξουν" και τότε άντε να τα πιάσουμε...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας κατά της Νορβηγίας
Πρόκειται για την μεγαλύτερη περίπτωση βιομηχανικής κατασκοπείας στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. 

 
Δεδομένα της πετρελαϊκής και της αμυντικής βιομηχανίας της Νορβηγίας κλάπηκαν σε μία άνευ προηγουμένου κυβερνοεπίθεση, την οποία αξιωματούχοι της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν ως τη μεγαλύτερη υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας στην ιστορία της χώρας.


σχόλιο ID-ont

Σας φαίνεται αποκρουστικό το εμφυτεύσιμο RFID τσιπάκι στο ανθρώπινο σώμα;

Μην στενοχωριέστε! Το σύστημα φροντίζει για όλα. Μας ετοίμασε τα νέα παπούτσια με GPS! 

Όταν εμείς βρίσκαμε πλινθίο RFID μέσα στην σόλα παπουτσιών που τα αγοράσαμε από Ελληνικό Super Market, δεν περιμέναμε τόσο γρήγορα να εμφανιστούν και παπούτσια που στην σόλα τους θα είχαν συσκευή GPS! Κι όμως η τεχνολογία είναι εδώ για να μας καταπλήττει διαρκώς αρνητικά ... 

TO BHMA: «Δορυφορικά» παπούτσια εναντίον Αλτσχάιμερ

σχόλιο ID-ont: Απαλή μουσική, γλυκά πρόσωπα, οδυνηρές ασθένειες… Ένα επιβλητικό σκηνικό, που ξέρουν να δημιουργούν οι άνθρωποι του Marketing, σε σχέση με τον ανθρώπινο πόνο. Η λύση για όλα αυτά; Μα φυσικά το ...εμφυτεύσιμο RFID τσιπ (πλινθίο) που λέγεται VERICHIP της εταιρείας Applied Digital Solutions.

Δείτε τον επικοινωνιακό τρόπο που χρησιμοποιεί η κατασκευάστρια εταιρεία για να ωραιοποιήσει ένα τόσο απάνθρωπο και ανήθικο μέσο παρακολούθησης και ελέγχου των ανθρώπων. 

Η πιθανή ενσωμάτωση και της τεχνολογίας GPS σε αυτές τις εμφυτεύσιμες κάψουλες, δεν τις καθιστά το απόλυτο εργαλείο ελέγχου των ανθρώπων;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:
top