Σχόλιο ID-ont: Για να καταλάβουμε κε εκπρόσωπε της Νέας Δημοκρατίας:

1) Τι άλλαξε από τον ΣΕΠ του 2010 που ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στην ΔΕΘ έλεγε ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη; (δείτε κατωτέρω απόσπασμα ομιλίας κου Σαμαρά) Τι μεσολάβησε και είσαστε σήμερα θετικός στην Κάρτα του Πολίτη, αλλά με προϋποθέσεις δοκιμαστικής περιόδου; (δείτε κατωτέρω ανακοίνωση της ΝΔ)

2) Η δοκιμαστική περίοδος είναι η λύση στο πρόβλημα; Πως θα βοηθήσει αυτή η δοκιμαστική περίοδος; Υπνωτιστικά; Θα αποκοιμίσει τον κόσμο, προκειμένου να μην αντιδράσει; Δηλ. τι θα καταλάβει το Κράτος; Εάν γίνονται διαρροές δεδομένων; Δεν το γνωρίζει ήδη; Θα μας δείξει η δοκιμαστική περίοδος εάν θα παρακολουθούνται «δοκιμαστικά» οι πολίτες; Δεν φτάνει ότι η τεχνολογία δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης του ίδιου του πρωθυπουργού μέσω του κινητού του τηλεφώνου; Θέλετε να δείτε εάν θα παρακολουθούνται δοκιμαστικά και οι πολίτες με την τεχνολογία της Κάρτας του Πολίτη;

Είναι κρίμα που δεν αδράξετε σήμερα την ευκαιρία για να διατυπώσετε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στα Οργουελικού τύπου σενάρια που εξυφαίνονται. Βεβαίως εδώ τίθεται ένα θέμα: Να πει το ΟΧΙ ποιο κόμμα; Αυτό που έστρωσε το χαλί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Κάρτα του Πολίτη μέσω του ΑΜΚΑ; Έχετε διαβάσει κε Ζώη τον νόμο του ΑΜΚΑ που ψηφίσατε ως κόμμα, και ο οποίος προβλέπει ότι δεν μπορεί κάποιος «ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ» στα δικαστήρια εάν έχει δίκαιο, αλλά δεν έχει ΑΜΚΑ; Είναι ποτέ δυνατόν, αναφαίρετο, ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα να εξαρτάται από έναν αριθμό; Ποιο μυαλό μπορεί να σκεφθεί τέτοιο πράγμα;

Είδατε σήμερα πώς το ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τον ΑΜΚΑ για να υλοποιήσει την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Διαχείριση Υπηκόων μέσω της Κάρτας του Πολίτη; Η Νέα δημοκρατία έδωσε τον αριθμό στους ανθρώπους εν ήδη προϊόντων μιας παραγωγικής διαδικασίας και το ΠΑΣΟΚ φτιάχνει την ηλεκτρονική πλατφόρμα παρακολούθησης-διαχείρισης των αριθμοποιημένων πλέον πολιτών.

Στον ΑΜΚΑ βλέπουμε την συνέχεια του Δημοσίου. Όχι απλώς δεν «έθαψε» το ΠΑΣΟΚ τον ΑΜΚΑ αλλά τον αναβάθμισε, του φόρεσε το ηλεκτρονικό του κουστούμι και μας τον «πουλάει» μέσω των καρτών που ετοιμάζει. Μακάρι να βλέπαμε την συνέχεια του Δημοσίου σε άλλα θέματα και όχι σε αυτό...



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΝΔ- ΔΗΛΩΣΗ TOY ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΧΡ. ΖΩΗ.

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Ζώης, ερωτηθείς από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικώς με την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να υιοθετήσει την κάρτα του πολίτη στις συναλλαγές με το Δημόσιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, αξιοποιώντας την εξέλιξη και τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία, οφείλει να θέτει στη διάθεση του πολίτη εργαλεία που θα βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και θα τον εξυπηρετούν αποτελεσματικότερα, γρηγορότερα και φθηνότερα.

Εξυπακούεται, ότι αυτή προσπάθεια δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο ελευθερίες και δικαιώματα, κατοχυρωμένα και εγγυημένα από το Συνταγματικό Νομοθέτη.

Οφείλει, λοιπόν, το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, όχι απλώς να διαβεβαιώσει ότι θα πράξει το αυτονόητο, ότι δηλ. θα ερωτήσει την Ανεξάρτητη Αρχή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά περαιτέρω να κατανοήσει και τις επιφυλάξεις που εκφράζονται ,τόσο από ειδικούς επιστήμονες και αφορούν την ασφάλεια των συστημάτων, όσο και από απλούς πολίτες, που δικαιούνται να εκφράζουν τους φόβους τους, μπροστά σε κάτι που δεν γνωρίζουν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οφείλει να αξιοποιήσει τη διεθνή εμπειρία για να αντιμετωπίσει και να προλάβει ό,τι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ελευθερίες και δικαιώματα των πολιτών και ταυτόχρονα να τους πείσει και να καθησυχάσει τους φόβους τους.

Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από μία μεταβατική και δοκιμαστική ταυτόχρονα περίοδο, με πιλοτική εφαρμογή της πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών».
http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=9454694


Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 75ΗΣ ΔΕΘ

 ..............................................
Τρίτη αλήθεια: Να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία.

Όχι στα λόγια. Με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις άμεσης υλοποίησης:

-- Πρώτη τέτοια μεταρρύθμιση: Κάθε Έλληνας πολίτης να προμηθεύεται ό,τι δημόσιο έγγραφο τον αφορά, καταθέτοντας μόνο τον αριθμό της ταυτότητάς του, το ΑΦΜ του και το Αριθμό Ασφαλιστικού Μητρώου (ΑΜΚΑ).

Η αρχή είναι απλή: όποιο έγγραφο ζητά το Κράτος και παρέχεται από δημόσια υπηρεσία, οφείλει να το βρίσκει το ίδιο το Δημόσιο, ηλεκτρονικά.

Καταλαβαίνει καθένας πόσο θα απλουστεύσει τη ζωή όλων μια τέτοια μεταρρύθμιση. Αλλά και πόσο θα διευκολύνει το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων και την αδειοδότηση νέων επαγγελματιών.

Η τεχνολογία υπάρχει από χρόνια. Ο βασικός εξοπλισμός υπάρχει στο κράτος. Η δικτύωση γίνεται ήδη, έτσι κι αλλιώς. Μέσα σε έξη με εννέα μήνες μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί μια από τις μεγαλύτερες διοικητικές μεταρρυθμίσεις από συστάσεως ελληνικού κράτους. Χωρίς να στοιχίσει σχεδόν τίποτε.

Δεν χρειάζεται να βγάλουμε πρόσθετη «κάρτα» για κάθε πολίτη, όπως πρότεινε ο κ. Παπανδρέου. Αυτό θα φέρει επί πλέον κόστος και μεγάλη καθυστέρηση. Οι τρείς αριθμοί που ήδη έχει και το δελτίο ταυτότητας αρκούν. Είπαμε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, όχι να τη διογκώσουμε. Είπαμε να κόψουμε τις δαπάνες, όχι να τις αυξήσουμε χωρίς λόγο.
........................................

http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=65551&Itemid=92

Σημείωση: Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top