σχόλιο ID-ont: "Κοινωνία χωρίς μετρητά" η "λύση" για πάσαν νόσον! Λέτε, ότι δεν "πέτυχε" ο Βαρουφάκης με τo IoU, να το "πετύχει" ο Μαδούρο με το petro;

iefimerida.gr: Με το petro ένα νέο ψηφιακό νόμισμα σαν το bitcoin επιχειρεί τώρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο να ανακόψει την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας.

Κατά τη διάρκεια ενός πεντάωρου τηλεοπτικού διαγγέλματος ανακοίνωσε τη δημιουργία του ψηφιακού νομίσματος ως απάντηση στον οικονομικό αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στη Βενεζουέλα από τις χώρες της Δύσης και κυρίως τις ΗΠΑ.

Σε τηλεοπτική του ανακοίνωση  ο Μαδούρο είπε ότι το νέο cryptocurrency θα επιτρέψει στη Βενεζουέλα να προχωρήσει σε θέματα νομισματικής κυριαρχίας, να προβαίνει σε οικονομικές συναλλαγές και να «υπερνικήσει τον οικονομικό αποκλεισμό».

«Ο 21ος αιώνας έχει φτάσει» είπε σχετικά.

Το ψηφιακό νόμισμα θα στηρίζεται στα αποθεματικά της χώρας σε χρυσό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και διαμάντια. Όπως είναι γνωστό, η οικονομία της Βενεζουέλας έχει πληγεί από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και τον καταποντισμό του νομίσματός της, μπολίβαρ.

Η εν λόγω κίνηση γίνεται την ώρα που το διεθνές ενδιαφέρον για το Bitcoin και η αξία του βρίσκονται στα ύψη.

Κάποιοι οικονομολόγοι εκτιμούν πως σκοπός του Μαδούρο είναι να αποπληρώνει το εξωτερικό χρέος της Βενεζουέλας (140 δισ. δολαρίων) με Petros, ενώ επιδιώκει αναδιάρθρωσή του. 

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση έσπευσε να υπενθυμίσει ότι μια τέτοια κίνηση απαιτεί την έγκριση του Κογκρέσου αμφιβάλοντας εάν το petro θα δει κυκλοφορήσει ποτέ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top