Είναι σε εξέλιξη μια εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να εξαπολυθούν επιθέσεις αναφέρουν αξιωματούχοι των δύο χωρών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία διατείνονται ότι χάκερ, υποστηριζόμενοι από τη ρωσική κυβέρνηση, έχουν μολύνει ρούτερ ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλον τον κόσμο, σε μια εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας που στοχεύει κυβερνητικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις και υποδομές κρίσιμης σημασίας.

Αμερικανοί και Βρετανοί αξιωματούχοι δήλωσαν σε δημοσιογράφους ότι σκοπεύουν να εκδόσουν από κοινού μια προειδοποίηση για τις επιθέσεις αυτές.

Ο στόχος των κυβερνοπειρατών είναι δρομολογητές (ρούτερ) που συγκροτούν βασικό τμήμα της υποδομής του διαδικτύου, σε μια εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να εξαπολυθούν επιθέσεις.

"Όταν βλέπουμε κακόβουλη δραστηρικότητα στο διαδίκτυο, είτε προέρχεται από το Κρεμλίνο είτε από άλλους κακόβουλους δράστες, θα την αποκρούσουμε" είπε ο Ρομπ Τζόις, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για θέματα κυβερνοασφάλειας.

Ο Κιάραν Μάρτιν, ο επικεφαλής του βρετανικού Κέντρου Εθνικής Κυβερνοασφάλειας, υποστήριξε ότι μπορεί να έχουν μπει στο στόχαστρο "εκατομμύρια μηχανήματα" για να χρησιμοποιηθούν "σε περιόδους εντάσεων".
 
«Οι στόχοι αυτής της κακόβουλης δραστηριότητας στον κυβερνοχώρο είναι κυρίως κυβερνήσεις, ιδιωτικές εταιρείες, υποδομές κρίσιμης σημασίας και οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού το βρετανικό Κέντρο Εθνικής Κυβερνοασφάλειας, το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

«Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της περιφρόνησης της Ρωσίας για τους διεθνείς κανόνες - αυτή τη φορά μέσα από μια εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας και επίθεσης, που επιχειρεί να διαταράξει κυβερνήσεις και να αποσταθεροποιήσει επιχειρήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

«Η απόδοση αυτής της κακόβουλης δραστηριότητας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Ρωσία. Ξέρουμε τι κάνετε και δεν θα πετύχετε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους αυτούς, οι ρωσικές επιθέσεις έχουν επηρεάσει πολλούς και ποικίλους οργανισμούς, όπως παρόχους ιντερνετικών υπηρεσιών, ιδιωτικές εταιρείες και παρόχους κρίσιμων υποδομών. Ο Μάρτιν πρόσθεσε ότι οι αρχές παρακολουθούν την εκστρατεία αυτή εδώ και περίπου έναν χρόνο και την τακτική της για μεγαλύτερο διάστημα.


https://www.protothema.gr/world/article/779263/ipa-kai-vretania-upostirizoun-oti-haker-apo-ti-rosia-ehoun-molunei-router-se-olon-ton-kosmo/ 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top