Απόρρητα σχέδια για πυρηνικά εργοστάσια και φυλακές υψίστης ασφαλείας έκλεψαν χάκερς από μια γαλλική κατασκευαστική εταιρεία, σύμφωνα με έρευνα της Le Monde, της Sueedeutsche Zeitung και του γερμανικού δικτύου NDR.

Oι κυβερνοπειρατές έκλεψαν περίπου 11.000 αρχεία χωρητικότητας 65 Gigabyte από τον όμιλο Ingerop, τα οποία στη συνέχεια εμφανίστηκαν σε ιστοσελίδα στο λεγόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο» (Darkweb), έναν ανώνυμο διαδικτυακό ιστό, που προσφέρει σε σκιώδεις χρήστες πρόσβαση σε κρυφές υπηρεσίες.

Μεταξύ άλλων τα στοιχεία που εκλάπησαν είναι έγγραφα που αφορούν το πυρηνικό εργοστάσιο Φέσενχαϊμ στα σύνορα με τη Γερμανία, μια σχεδιαζόμενη μονάδα διαχείρισης πυρηνικών αποβλήτων στη βορειοανατολική Γαλλία, στοιχεία για τη θέση των καμερών ασφαλείας σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Γαλλία, και προσωπικά δεδομένα περίπου 1.200 εργαζομένων στον κατασκευαστικό όμιλο.

Την κλοπή των στοιχείων επιβεβαίωσε ο όμιλος Ingerop, που εδρεύει κοντά στο Παρίσι και μετέχει σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα ανά την υφήλιο.

Τα ίχνη των χάκερς οδήγησαν τους ερευνητές σε έναν διακομιστή στο Ντόρτμουντ, που ανήκει σ’ ένα αριστερό πολιτιστικό κέντρο, απ’ όπου φορτώθηκαν τα στοιχεία στο σκοτεινό διαδίκτυο, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν οι κυβερνοπειρατές σχετίζονται με κάποιο τρόπο με αριστερά στοιχεία ή πρόκειται για πολέμιους της χρήσης πυρηνικής ενέργειας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top