ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


σχόλιο ID-ont: Στο κείμενό μας "6 Λόγοι για τους οποίους αξίζει να πεις ΟΧΙ στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και στην Κάρτα του Πολίτη" γράφουμε για την Κάρτα του Πολίτη:
"Σήμερα ξεκινάνε με αθώο προσωπείο: εκσυγχρονισμός, εξάλειψη γραφειοκρατίας, εξυπηρέτηση του πολίτη. Που καταλήγουν όμως; Πιο είναι το τίμημα; Τι κόσμο θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές; Όσοι υποστηρίζουν την Κάρτα του Πολίτη, μπορούν να σταθούν μερικά λεπτά και να αναλογιστούν την Ελλάδα, τον κόσμο σε 100 χρόνια από σήμερα; Με την τεχνολογία του μέλλοντος. Αυτή δεν θα είναι η τέλεια ηλεκτρονική φυλακή στην οποία θα ζουν «ελεύθεροι» οι ηλεκτρονικά μαρκαρισμένοι άνθρωποι;"

Πριν "αλέκτωρ φωνήσαι τρις", ανακαλύψαμε στην ιστοσελίδα του δήμου των Βρυξελλών, ότι στο Βέλγιο έχει ξεκινήσει η "ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ". Φορτώνουν δηλ. στα 6άχρονα παιδάκια την ευθύνη της κατοχής και χρήσης ηλεκτρονικής ταυτότητας! Τα εξοικειώνουν με την λογική της παρακολούθησης. Καταγράφουν τις κινήσεις τους. Εάν ξεκινήσουμε με την Κάρτα του Πολίτη, ως που θα φτάσουμε; Ποιο θα είναι το τέλος; Μήπως είναι χειρότερο και από το χειρότερο σενάριο;

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Βελγικής πρωτεύουσας (http://www.brussels.be/artdet.cfm/5436) πως θα χρησιμοποιείται η Παιδική Κάρτα του Πολίτη: 
 

H Παιδική Ηλεκτρονική Ταυτότητα (kids-eID) επιτρέπει τον εντοπισμό των παιδιών ηλικίας κάτω των 12 ετών. Πρόκειται λοιπόν για ένα ασφαλές έγγραφο ταυτότητας. Η παιδική ηλεκτρονική ταυτότηα (kids-eID) γίνεται δεκτή ως ταξιδιωτικό έγγραφο στις περισσότερες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για την επαλήθευση πριν από την αναχώρηση).

Αυτή η κάρτα επιτρέπει επίσης το παιδί (από την ηλικία των 6 ετών) να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο με έναν ασφαλέστερο τρόπο. Άλλες υπηρεσίες μπορούν επίσης να αναπτυχθούν, για την ταυτοποίηση για παράδειγμα στο σχολείο, σε πισίνες, βιβλιοθήκες, ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top