σχόλιο ID-ont: Για τους υποστηρικτές της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης άλλη μια περίπτωση υποκλοπής δεδομένων από "ασφαλείς" κρατικές βάσεις δεδομένων του Καναδικού Υπουργείου Οικονομικών.

ΕΞΠΡΕΣ: Υποκλοπή «ευαίσθητων» πληροφοριών του Καναδά

Μια άνευ προηγουμένου ηλεκτρονική επίθεση δέχθηκε οι κυβέρνηση του Καναδά –επίθεση που εικάζεται ότι διοργάνωσε η Κίνα– καθώς χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε μυστικές πληροφορίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αναγκάζοντας δύο υπουργεία να θέσουν εκτός λειτουργίας τους ιστοτόπους τους από το Διαδίκτυο. Η επίθεση εντοπίσθηκε στις αρχές Ιανουαρίου και η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει τους πράκτορες αντικατασκοπίας του Καναδά να ψάχνουν πόσες πληροφορίες υψηλού κινδύνου έχουν κλαπεί και από ποιους.



Σύμφωνα με πηγές, οι χάκερ έχουν κατορθώσει να παρεισφρήσουν σε δύο συστήματα των πιο ευαίσθητων οικονομικών κέντρων: του Yπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Οι χάκερ κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο υπολογιστών στα γραφεία υψηλά ιστάμενων κυβερνητικών αξιωματούχων και να υποκλέψουν τους κεντρικούς κωδικούς πρόσβασης που ξεκλειδώνουν όλα τα συστήματα μυστικών δεδομένων της κυβέρνησης.

http://www.express.gr/news/world/422475oz_20110218422475.php3

Αναλυτικό ρεπορτάζ του CBC:

Foreign hackers attack Canadian government

Computer systems at 3 key departments penetrated

http://www.cbc.ca/news/technology/story/2011/02/16/pol-weston-hacking.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κάτι το καινούριο ρε παιδιά μην ξεχνάμε τι έγινε στην Εσθονία πριν λίγο καιρό στην υποτίθεται πιο προηγμένη ηλεκτρονικά χωρά. Μπράβο τους πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ότι η πιο εύκολη χειραγώγηση ενός λαού είναι μέσο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα λοιπόν δεν είναι παιχνίδια για μικρά παιδιά! Συνεπώς δεν πρέπει να θαυμάζουμε αυτές τις τέλειες αυτοματοποιημένες ρομποτικές χώρες αλλά χώρες με ένα σύστημα βασισμένο στην ανεξάρτητη ανθρώπινη βούληση....!

Δημοσίευση σχολίου

top