σχόλιο ID-ont: Η 60χρονη που συνελήφθη ήταν υπάλληλος της εταιρείας από την οποία έκλεψε τα δεδομένα. Είχε νόμιμη πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων μέχρι να αποχωρήσει από την εταιρεία αυτή.

Αύριο-μεθαύριο ο διαχειριστής των βάσεων δεδομένων της Κάρτας του Πολίτη, θα έχει νόμιμη πρόσβαση στα δεδομένα που αφορούν την προσωπική μας ζωή.

Άραγε πόσο συχνά θα ακούμε ανάλογες ειδήσεις με αυτή που βρήκαμε σήμερα στην Ναυτεμπορική, μόνο που θα αναφέρεται στους έχοντας νόμιμη πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης; Τι θα λένε τότε οι αρμόδιοι; "Συγνώμη κάναμε λάθος, από εδώ και πέρα θα προσλαμβάνουμε πιο ... ηθικούς υπαλλήλους"; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ:
 

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών για εμπορική κατασκοπεία

Την κατηγορία της εμπορικής κατασκοπείας αντιμετωπίζουν μια 60χρονη και μια 48χρονη Βελγίδα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για παράνομη διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα και παράνομη κατοχή προσωπικών δεδομένων.

Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε ψηφιακή έρευνα έπειτα από μήνυση ανώνυμης εμπορικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία, η 60χρονη, που ήταν παλιά υπάλληλος της εταιρείας, κράτησε όλα τα δεδομένα από τους υπολογιστές (λογισμικά πακέτα, προγράμματα, βάση δεδομένων, πελατολόγια κλπ.) και τα διέθετε στη 48χρονη Βελγίδα, με την οποία συνεργαζόταν με σκοπό να αποσπάσουν την πελατεία της εταιρείας.

Μετά από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν έρευνα στο σπίτι της 48χρονης κατηγορουμένης όπου βρέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που περιείχε πλήθος αρχείων σε ψηφιακή μορφή, σχετιζόμενο με τη μηνύτρια εταιρία, όπως βάση δεδομένων πελατών της, αρχεία κωδικών, κ.α.

Κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1937636

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top