Τις μετακινήσεις των κατοίκων του Πεκίνου θέλει να παρακολουθεί η Κίνα μέσω των κινητών τηλεφώνων.
 
Με ανακοίνωσή της σε κυβερνητική ιστοσελίδα η Κίνα ενημέρωσε πως σκοπεύει να παρακολουθεί τις μετακινήσεις των κατοίκων του Πεκίνου χρησιμοποιώντας τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών. Στόχος η διαχείρηση και καλύτερη αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος!

Το σύστημα θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τις κινήσεις των 17 εκατομμυρίων πολιτών που έχουν συμβόλαιο με την China Mobile, θα ενεργοποιείται κάθε φορά που οι χρήστες ενεργοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα και θα είναι σε θέση να υποδείξει τόσο την ακριβή τους θέση όσο και την κατεύθυνσή τους.

Θεωρητικά, το σύστημα πρόκειται να ανακουφίσει την πόλη του Πεκίνου απο το ολοένα και αυξανόμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει οδηγεί σε μποτιλιαρίσματα διάρκειας έως και 9 ημερών!

«Αξίζει να σημειώσουμε πως ανάλογα σχέδια θα καθιστούσαν παραβίαση των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μα όχι στην Κίνα», δήλωσε σχετικά ο Mark Natkin, managing director της Marbridge Consulting που εδρεύει στο Πεκίνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top