σχόλιο ID-ont: Δημιουργήθηκε λογισμικό για την ανάλυση και καταγραφή των συναισθημάτων των πολιτών μέσω των νέων κινητών τηλεφώνων (smartphones). Με την ταυτόχρονη χρήση της τεχνολογίας GPS μπορεί να παραχθεί και ... γεωγραφικός χάρτης συναισθημάτων !

Από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE μαθαίνουμε το "γιατί" αυτής της τεχνολογίας:
      "Στο παρελθόν, η ανάλυση αυτή έχει πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια των καμερών (στο σπίτι / περιβάλλοντα εργασίας ή σε εργαστήρια), με τη χρήση μηχανημάτων καταγραφής φωνητικής εγγραφής που τα έφεραν επάνω τους οι άνθρωποι, και με αυτο-εκθέσεις που τις έγραφαν σε καθημερινά ημερολόγια ή PDAs.  
      Ωστόσο, αυτές οι τεχνικές μπορούν να οδηγήσουν σε μεροληπτικά αποτελέσματα, μιας και οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται συνεχώς.  
      Αντ 'αυτού, τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν ένα διακριτικό τρόπο συλλογής των πληροφοριών σχετικά με τη συμπεριφορά των ατόμων και των αλληλεπιδράσεών τους".

Η απορία μας μετά από αυτήν την τεχνολογική εξέλιξη έγκειται στο εξής: Πόσο δύσκολο είναι αυτή η τεχνολογία να ενσωματωθεί, μετά από μερικά χρόνια, στην Κάρτα του Πολίτη; στο εμφυτεύσιμο τσιπάκι;

Γιατί πρέπει να καταγράφονται τα συναισθήματά μας και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζουμε; με "διακριτικό" τρόπο; 

Τέλος εάν τα συναισθήματά μας καταγράφονται, υπάρχει πιθανότητα με την χρήση της τεχνολογίας (RFID) να επηρεάζονται κιόλας; ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Κινητό τηλέφωνο «διαβάζει» τα αισθήματα

Επιστήμονες εφήρμοσαν μία καινούρια τεχνολογία η οποία μπορεί να διακρίνει εάν κάποιος είναι χαρούμενος, λυπημένος, εκνευρισμένος η ακόμα και εάν...βαριέται.

Το σύστημα αναγνώρισης φωνής "EmotionSense" θα αλλάξει το πως οι ψυχολόγοι μελετούν τα αισθήματα, τις ψυχικές ορέξεις και την κοινωνική συμπεριφορά.

Ευελπιστούν να εφαρμόσουν την καινούρια τεχνολογία σε κινητά τηλέφωνα και να καταλάβουν με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερης δειγματοληψίας, τι κάνει τους ανθρώπους να αντιδρούν έτσι όπως συνηθίζουν.

Τα αποτελέσματα από ένα αρχικό τεστ αποδεικνύουν πως οι άνθρωποι που κάνουν χρήση του τηλεφώνου είναι πιο χαρούμενοι στον τόπο κατοικίας τους, λιγότερο χαρούμενοι στον τόπο εργασίας τους και επιδεικνύουν δυνατότερα αισθήματα αργά το απόγευμα.

Το καινούριο τηλέφωνο, χρησιμοποιεί την νέα τεχνολογία αναγνώρισης φωνής για να πραγματοποιήσει την κατανομή των συγκεκριμένων, ευρέων αισθημάτων και μία συσκευή  GPS για να δίνεται το στίγμα της τοποθεσίας από την οποία γίνεται το τηλεφώνημα.

Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από επιστήμονες υπολογιστών και ψυχολόγους του Cambridge. Η αναγνώριση φωνής γίνεται μέσω αισθητήρων οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι πάνω σε κανονικά smartphones και πραγματοποιούν την εν λόγω εργασία για να ξεδιαλύνει το πως τα καθημερινά εμπόδια και συμβάντα επηρεάζουν την ψυχολογική διάθεση του καθενός.

Εν συνεχεία τα δείγματα αυτά κατανέμονται στατιστικά σε σχέση με το περιβάλλον του κάθε χρήστη, την ώρα της ημέρας και τη διαπροσωπική σχέση μεταξύ κληθέντος και καλούντος.

Η δειγματοληψία είχε εύρος 18 ατόμων και διάστημα 10 ημερών όπου τους ζητήθηκε να καταγράφουν την ψυχολογική τους κατάσταση σε ένα ημερολόγιο πριν από κάθε τηλεφώνημα που πραγματοποιούσαν.

Το GPS συνδέει την ψυχολογία με την τοποθεσία, ενός μέσω BlueTooth μπορούν να καταλάβουν με ποιον βρίσκεται το κάθε άτομο τη στιγμή του τηλεφωνήματος. Το λειτουργικό σύστημα είναι έτσι εγκατεστημένο πάνω στο κινητό τηλέφωνο έτσι ώστε η ανάλυση των δεδομένων να γίνεται τοπικά και μετά την αποστολή τους, να διαγράφονται από το τηλέφωνο προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος αφομοίωσης προσωπικών δεδομένων.


http://www.protothema.gr/world/article/?aid=83236

http://www.cl.cam.ac.uk/research/srg/netos/emotionsense/

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς παρατηρώ ότι αυτοί οι μεγάλοι υποτίθεται για άλλη μια φορά προσπαθούν με οποιοδήποτε μέσο να μας περάσουν στην καθημερινότητα μας την παρακολούθηση. Τι να πω ρε παιδιά θα τρελαθούμε στο τέλος! Ο΄λα γυρίζουν συνέχεια με εφαρμογές νέας τεχνολογίας κ τα συναφή. Και φυσικά η άγνοια του κόσμου πάνω σε αυτά συνεχίζει να υφίσταται. Διάβασα πριν από καιρό ότι ακόμα και μέσο της κάρτας η οποία περιέχει το rfid μπορούν να σου μεταδοθούν διάφορες ασθένειες και να σου ελέγχουν τις νοητικές σου ικανότητες δηλαδή τον εγκέφαλο. Ο ισχυρισμός αυτός είναι αληθής το είπε καθηγητής πανεπιστημίου της μοριακής βιολογίας το άρθρο του είχε δημοσιευτεί και επιπλέον είχε τεθεί και ως ερώτημα να το πω στην ΕΕ.! Τι να πώ ρε παιδιά αυτοί βάλθηκαν να μας φυλακίσουν!

Δημοσίευση σχολίου

top