σχόλιο ID-ont: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Μάθαμε επισήμως από την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ότι η "Κάρτα του Μετανάστη Πολίτη" θα έχει RFID πλινθίο. (το είχαμε εκφράσει ως απορία πριν λίγες ημέρες)

Άραγε η "Κάρτα του Έλληνα Πολίτη" θα έχει κι αυτή RFID πλινθίο; 

Είναι δυνατόν να δοθεί στους Έλληνες Πολίτες κάρτα "κατωτέρων" προδιαγραφών, δηλ. λιγότερων τεχνολογικών δυνατοτήτων, από αυτή που θα δοθεί στους Μετανάστες Πολίτες αυτής της χώρας; Γιατί να γίνει κάτι τέτοιο; Οι Έλληνες είναι άνθρωποι μειωμένων διακαιωμάτων σε σχέση με τους μετανάστες; Θα υπάρξει "διακριτική μεταχείριση εις βάρος" των Ελλήνων;

ΟΧΙ βέβαια. Άρα προφανώς και η "Κάρτα του Έλληνα Πολίτη" θα έχει RFID πλινθίο.

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), λοιποί φορείς αυτής της χώρας που ενδιαφέρεστε για το άνθρωπινο πρόσωπο και τα δικαιώματά του, ήρθε η ώρα να πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις για την "ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ".

Επιτρέπεται, είτε κάποιος είναι μετανάστης, είτε είναι Έλληνας πολίτης, να καταγράφονται οι κινήσεις του κάθε φορά που θα περνάει κάτω ή δίπλα από τους RFID αναγνώστες (readers); Επιτρέπεται να παρακολουθούνται οι άνθρωποι χωρίς προφανή λόγο και αιτία;

Πάρτε λοιπόν θέση εάν είστε με τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του ή ενάντια στον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του.

Όπως ήδη γνωρίζετε, στο θέμα αυτών των καρτών, περισσότερες τεχνολογικές δυνατότητες = λιγότερη ανθρώπινη αξιοπρέπεια.


ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος αριθμ.: 18, ΑΠ: οικ. 4120 / 2011, Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2011




σελ 2:
Ειδικότερα, ο Κανονισμός (ΕΚ) 1030/2002 του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2002 (L 157/15.6.21002) για την καθιέρωση αδειών διαμονής ενιαίου τύπου για τους υπηκόους τρίτων χωρών, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008 του Συμβουλίου της 18ης Απριλίου 2008 (L 115/29.4.2008), εισάγει, ως υποχρεωτική πλέον, την έκδοση των αδειών διαμονής των υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στα κ-μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό τον τύπο του αυτοτελούς εγγράφου (κάρτα μετανάστη). Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008: (α) ο τίτλος διαμονής θα έχει τη μορφή  μιας ηλεκτρονικής κάρτας (ID1) και όχι αυτοκόλλητης ετικέτας (βινιέτας) και (β) το αυτοτελές έγγραφο θα περιλαμβάνει δύο βιομετρικά δεδομένα, ήτοι μια ψηφιακή φωτογραφία προσώπου (τύπου διαβατηρίου) και δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς επίσης και ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF Chip), ως μέσο αποθήκευσης. Η προθεσμία για την έναρξη έκδοσης των αδειών διαμονής, υπό τον τύπο του αυτοτελούς εγγράφου, εκπνέει την 20η Μαΐου 2011. Σημειώνεται ότι η προθεσμία συμπερίληψης των δύο ψηφιακών δακτυλικών αποτυπωμάτων εκπνέει την 20η Μαΐου 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ:




http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypes/ada/4%CE%91%CE%9B%CE%A5%CE%9A-%CE%99

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top