σχόλιο ID-ont: Η Sony δεν εφάρμοζε "καλές πρακτικές ασφαλείας" (1η διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη); Βεβαίως και εφάρμοζε. Τότε πως έπαθε αυτή τη ζημιά; 

Μα το "ασφαλές" σύστημα σήμερα είναι μη ασφαλές αύριο. Είναι τόσο απλό. Οι χάκερς εξελίσσονται, αναβαθμίζονται και γίνονται συνεχώς όλο και πιο επικίνδυνοι. Κι όμως, αυτή την απλή αρχή, οι θιασώτες της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Κάρτας του Πολίτη αρνούνται να το καταλάβουν και συνεχίζουν ακάθεκτοι... 

Το δημοσίευμα μας πληροφορεί ότι "πρόκειται για τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική απάτη στην ιστορία της υψηλής τεχνολογίας". 

www.in.gr: Μαζική υποκλοπή δεδομένων από το PlayStation Network. Εκατομμύρια χρήστες εκτεθειμένοι

Τόκιο, Ιαπωνία
, Αντιμέτωποι με την κλοπή προσωπικών τους δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των πιστωτικών τους καρτών) βρίσκονται 77 εκατομμύρια πελάτες της Sony, οι οποίοι παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσω του Playstation Network. Αν ευσταθούν οι υποψίες της κορυφαίας ιαπωνικής εταιρείας ότι χάκερ έκλεψαν τα στοιχεία των πελατών της από τη βάση δεδομένων της, τότε πρόκειται για τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική απάτη στην ιστορία της υψηλής τεχνολογίας.

Η Sony ανακοίνωσε ότι από τις 17 έως τις 19 Απριλίου κάποιοι εισέβαλαν παράνομα στο δίκτυο παιχνιδιών της αποκτώντας πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα πελατών της και συγκεκριμένα στα ονόματα, τις διευθύνσεις, τις ημερομηνίες γεννήσεως και τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών τους. Το Playstation Network έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και έξι ημέρες.

Το δίκτυο αυτό χρησιμοποιούν οι κάτοχοι της ονομαστής κονσόλας παιχνιδιών της Sony για να παίζουν παιχνίδια μεταξύ τους, για να συνομιλούν και για να παρακολουθούν ταινίες που κατεβάζουν από το Διαδίκτυο. Η εταιρεία ανέστειλε επίσης τη λειτουργία της συνδεόμενης με το Playstation υπηρεσίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών και διασκέδασης Qriosity για να ερευνήσει αν είναι νόμιμες και εξουσιοδοτημένες οι χρεώσεις πιστωτικών καρτών που έχουν γίνει.

Στο επίσημο ιστολόγιό της η Sony δημοσιεύει προσωπικές πληροφορίες πελατών που η ίδια η εταιρεία πιστεύει ότι έχουν υποκλαπεί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top