σχόλιο ID-ont: Όχι απλώς το ζητάει, αλλά προσφέρεται να το έχει υπό τον έλεγχό της. Θεωρεί πως αποτελεί την φυσική εξέλιξη στις υπηρεσίες που παρέχει ήδη προς τα κράτη μέλη της.

Χρησιμοποιεί τα γνωστά επιχειρήματα, περί καλύτερου ελέγχου των μεταναστών, της ασφάλειας των συνόρων και της μείωσης της διαφθοράς.

Επίσης θεωρεί ότι οι νομοταγείς μετανάστες επιθυμούν να αποκτήσουν τέτοια ταυτότητα, προκειμένου εύκολα να αποδεικνύουν ότι είναι νομοταγείς, όταν μετακινούνται από χώρα σε χώρα.

Παρατηρούμε λοιπόν να εφαρμόζεται το σχέδιο της "σαλαμοποίησης" του πληθυσμού (πρώτα οι μετανάστες και μετά οι γηγενείς, κάτι που έχει σχεδιαστεί και για τη χώρα μας) και της σταδιακής χορήγησης ηλεκτρονικών ταυτοτήτων πρώτα στα μη δυνάμενα προς αντίδραση τμήματα του πληθυσμού (μετανάστες).

Επίσης το επιχείρημα περί νομοταγών μεταναστών που επιθυμούν να έχουν ηλεκτρονική ταυτότητα μας φέρνει στο νου την εξής πετυχημένη αμερικανική αφίσα που παραθέτουμε δεξιά. Δηλ κε Noble όποιος δεν επιθυμεί, για τους δεκάδες με ατράνταχτα επιχειρήματα τεκμηριωμένους λόγους που έχουν παρουσιαστεί σε αυτό και σε πολλά άλλα blogs, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, να φέρει ηλεκτρονική ταυτότητα, θα θεωρείται αυτομάτως από την Interpol ως τρομοκράτης; Ως μη νομοταγής πολίτης; 

Σώνει και καλά δηλ. πρέπει να μπούμε στο απάνθρωπο αυτό σύστημα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης για να είμαστε νόμιμοι; Δηλ η έννοια του ελεύθερου πολίτη δεν είναι συμβατή μετην έννοια του νομοταγούς πολίτη; Μόνο οι "ηλεκτρονικοί" σκλάβοι θα θεωρούνται νομοταγείς; Τι κοινωνία "ελευθέρων" προσώπων είναι αυτή που ονειρεύεστε κύριοι; Εμείς πάντως δεν θα σας κάνουμε το χατίρι! Είμαστε και θα είμαστε νομοταγείς πολίτες αλλά θα παραμείνουμε και ελεύθεροι, μη παραλαμβάνοντας τις κάρτες σας!
 
Διαβάστε το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα της Interpol σε μετάφρασή μας:


O επικεφαλής της INTERPOL ζητεί να δημιουργηθεί ένα παγκοσμίως επαληθεύσιμο σύστημα ηλεκτρονικής ταυτότητας για να ενισχυθεί η διασυνοριακή ασφάλεια και να βοηθηθούν οι κυβερνήσεις ώστε να ελέγξουν και να προστατέψουν τους  μετακινούμενους εργαζόμενους.

ABU DHABI, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα – Ο επικεφαλής της INTERPOL τόνισε την ανάγκη για ένα σύστημα παγκοσμίως επαληθεύσιμης ηλεκτρονικής ταυτότητας (e-ID) για τους μετακινούμενους εργαζομένους (προφανώς από περιοχή σε περιοχή και από χώρα σε χώρα) σε ένα διεθνές φόρουμ για τα έργα που αφορούν τις Ταυτότητες, τα ηλεκτρονικά διαβατήρια, και τη διαχείριση των συνοριακών ελέγχων.

Μιλώντας κατά την τέταρτη ετήσια Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τις Ταυτότητες (3-4 Απριλίου), ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL κ. Ronald K. Noble, δήλωσε ότι η θέσπιση κανόνων για τα επίπεδα μετανάστευσης και τη διαχείριση των συνόρων, δημιούργησε προκλήσεις ασφάλειας για τις χώρες και ευρύτερα για τον κόσμο. Είπε ότι η INTERPOL είναι ο ιδανικός οργανισμός για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση τους.

«Σε μια εποχή όπου η παγκόσμια μετανάστευση φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ, υπάρχει η ανάγκη για τις κυβερνήσεις να θέσουν σε εφαρμογή συστήματα σε εθνικό επίπεδο που θα επιτρέπουν η ταυτότητα των μεταναστών και τα έγγραφά τους να ελέγχονται σε διεθνές επίπεδο μέσω της Ιντερπόλ», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας κος Noble.

«Η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών είναι νομοταγείς πολίτες που θα ήθελαν η ταυτότητά τους να επαληθεύεται σε περισσότερες από μία χώρες, χρησιμοποιώντας το ίδιο έγγραφο ταυτοποίησης. Αν οι χώρες εξέδιδαν άδειες εργασίας και παραμονής σε μια μορφή ηλεκτρονικής ταυτότητας που ικανοποιούσαν κοινά διεθνή πρότυπα, τότε τόσο οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι όσο και οι ίδιες οι χώρες θα ωφελούνταν, γιατί θα βελτιωνόταν η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, και η διαφθορά θα μειωνόταν».

Σε αυτό το παγκόσμιο φόρουμ για τις αυτότητες (ID) ειπώθηκε ότι μια τέτοια κάρτα απαιτεί την ανάπτυξη ενός μηχανισμού μέσω του οποίου τα βιομετρικά χαρακτηριστικά των μεταναστών, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA, θα πρέπει να ελέγχονται συστηματικά σε σχέση με τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε βάσεις δεδομένων.

«Η INTERPOL βοηθά σήμερα τις χώρες μέλη της να ελέγχουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα όσων ταξιδεύουν διεθνώς με αεροπορικές εταιρείες. Τέτοιοι έλεγχοι γίνονται περίπου μισό δισεκατομμύριο φορές το χρόνο. Θα ήταν μια φυσική επέκταση της εν λόγω υπηρεσίας προς τις χώρες μέλη της, να τις βοηθήσει δηλ. να προσδιορίσουν εάν οι κάτοχοι μιας παγκοσμίως πιστοποιημένης ταυτότητας είχαν στην κατοχή τους νόμιμο-έγκυρο δελτίο ταυτότητας ή είναι διεθνώς καταζητούνται για σύλληψη μέσω της Ιντερπόλ κατά τον χρόνο που υπέβαλαν αίτηση εργασίας ή διαμονής», πρόσθεσε ο επικεφαλής της INTERPOL.

«Η έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων για τους μετακινούμενους εργαζομένους σε μια παγκοσμίως επαληθεύσιμη μορφή, θα μειώσει επίσης τη διαφθορά και θα επιτρέψει στους κατόχους αυτών των ταυτοτήτων να πραγματοποιούν ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων, στοιχείο το οποίο θα επιτρέψει μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και ευημερία σε χώρες μέλη της INTERPOL», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας Noble.

Κεντρικοί ομιλητές στο Παγκόσμιο φόρουμ Ταυτοτήτων ήταν ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Rehman Malik, ο Αντιπρόεδρος «Ακεραιότητας» της Παγκόσμιας Τράπεζας Leonard McCarthy, ο Προϊστάμενος Διεθνών Υποθέσεων από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Luigi Soreca, ο επικεφαλής της Αρχής Ταυτοποίησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αλί Αλ Khouri, και ο Tariq Malik της Εθνικής Βάσης Δεδομένων της Αρχής Εγγραφών του Πακιστάν.



αφίσα: http://thebarrenschat.wordpress.com/2010/07/07/unreal/
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top