σχόλιο ID-ont: Ισχυρίζεται η εταιρεία που φτιάχνει αυτές τις κάμερες: "οι κάμερες αυτές δεν είναι προορισμένες να αναγνωρίζουν και να εντοπίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα". Και πως είμαστε σίγουροι ότι δεν μια πιλοτική εφαρμογή ακριβώς αυτών των καμερών; Κι αν οι πρώτες κάμερες δεν το κάνουν, οι επόμενες δεν θα μπορούν να το κάνουν;

Ότι διαψεύδουν μετά από λίγο καιρό υλοποιείται. 

Οπότε σε μελλοντικό στάδιο, θα μπαίνει κάποιος στο facebook και αυτό θα τον
ενημερώνει αυτόματα σε ποιό bar είναι οι φίλοι του!

Yπάρχει μια εφαρμογή του κινητού που σας επιτρέπει να δείτε πόσοι άντρες και πόσες γυναίκες βρίσκονται σε ένα μπαρ, πριν πάτε εκεί.

Σε ορισμένες εισόδους μαγαζιών έχει εγκατασταθεί λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και μετράει σε πραγματικό χρόνο τον αριθμό των ανδρών και των γυναικών που εισέρχονται. Όμως ο φόβος για οργισμένη αντίδραση των ομάδων προστασίας της ιδιωτικής ζωής, δεν έχει αφήσει την εφαρμογή να αναπτυχθεί. Παρόμοιες εφαρμογές στο παρελθόν, έχουν κατηγορηθεί πως προωθούν το σεξ και ότι είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τους επιτήδειους. Πάντως η ιστοσελίδα «SceneTap», που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη εφαρμογή για iPhones, συνεχίζει τη «δουλειά» της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Cole Harper, ανέφερε πως η εφαρμογή δε θα συνδεθεί με το Facebook και ότι οι κάμερες αυτές δεν είναι προορισμένες να αναγνωρίζουν και να εντοπίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα.  Μέχρι σήμερα 200 bars σε όλη την ΗΠΑ έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία και άλλα 50 στο Σικάγο, όπου και εδρεύει.

«Αυτό πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η βιομηχανία των μπαρ», προσέθεσε ο κ. Harper. Η εφαρμογή SceneTap, η οποία θα είναι δωρεάν, αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στον Ιούλιο.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top