σχόλιο ID-ont: "Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις" - βλ. χθεσινή μας ανάρτηση - διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ ότι έρχεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα των ασθενειών μας. Εδώ θα φακελωθούν οι καταναλωτικές μας συνήθειες (με την Κάρτα Αποδείξεων που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Οκτ 2011) και θα μείνουν έξω από το φακέλωμα οι πιο σημαντικές πληροφορίες του ιατρικού μας φακέλου; Είναι ποτέ δυνατόν; Αφού αυτές οι πληροφορίες αξίζουν χρυσάφι στις ιατρικές και στις ασφαλιστικές εταιρείες! Σκεφθείτε όλες αυτές τις εταιρείες πόσο "υποφέρουν" σήμερα, που όλα αυτά τα πολύτιμα για αυτές ιατρικά δεδομένα "σαπίζουν" αναξιοποίητα σε χειρόγραφα βιβλιάρια υγείας, ενώ θα μπορούσαν να "σπαρταράνε" στις οθόνες των υπολογιστών τους...

Η απορία μας πάντως, μετά από όλες αυτές τις κάρτες, είναι γιατί δεν μας αποκαλύπτουν εξ αρχής ποιά θα είναι η κατάληξη όλων αυτών των συστημάτων. Αφού το γνωρίζουν και το έχουν σχεδιάσει. Γιατί μας λένε μόνο ότι όλες αυτές οι κάρτες θα ενσωματωθούν στην Κάρτα του Πολίτη και δεν μας λένε τι σχεδιάζουν για την εποχή μετά την Κάρτα του Πολίτη; 

Προφανώς γιατί ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ποιά μέθοδος θα χρησιμοποιηθεί για να περάσει η Κάρτα του Πολίτη στο ανθρώπινο σώμα: 
- θα είναι με κάποιο βιομετρικό αποτύπωμα όπως το σχεδιάγραμμα των φλεβών της παλάμης;
- θα είναι εξαποστάσεως, με laser, εγγραφή δεδομένων στο δέρμα χρησιμοποιώντας της αλατότητα του δέρματος; (...θα αποτυπώνεται από απόσταση και θα διαμορφώνεται από την αλατότητα του δέρματος (δηλ. ένας συνδυασμός νανοτεχνολογίας και βιοτεχνολογίας) μια μόνιμη ρύθμιση-σχέδιο, ένα αόρατο τατουάζ, κατασκευασμένο με τα ίδια τα κύτταρα του οργανισμού που θα λειτουργεί πλέον ως microchip.)

Μάλλον μας το φυλάνε για έκπληξη !!!  
Διαβάστε το δημοσίευμα:


ΤΟ ΒΗΜΑ: Ερχεται η ταυτότητα του ασφαλισμένου

Κάρτα υγείας θα καταγράφει κάθε κίνηση του ασθενούς 
Κάρτα υγείας η οποία θα καταγράφει κάθε κίνηση του ασθενούς-ασφαλισμένου πρόκειται να καθιερωθεί στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Η συγκεκριμένη κάρτα δεν θα είναι «πιστωτική», δεν θα υπάρχει δηλαδή κάποιο ποσό βάσει του οποίου θα μπορούν να κινούνται οι ασθενείς, καθώς οι αρμόδιοι θεωρούν ότι δεν πρόκειται να επιτύχουν κατά τον τρόπο αυτόν εξοικονόμηση χρημάτων. Ουσιαστικά όμως θα είναι μια ιατρική ταυτότητα των ασφαλισμένων, αφού σε αυτήν θα καταγράφονται πληροφορίες χρήσιμες για τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (π.χ., πότε, πού και γιατί ο ασφαλισμένος υποβλήθηκε σε μαγνητική ή αξονική τομογραφία). Η κάρτα θα έχει μια μαγνητική πίστα η οποία θα δίνει τόσο στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ όσο και στους γιατρούς τα στοιχεία κάθε ασθενούς.

Στον Οργανισμό θα «εγγραφούν» περί τους 18.000 γιατρούς. Οι περισσότεροι θα προέρχονται από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ. Θα μπορούν όμως να συνεργάζονται με τον Οργανισμό και ιδιώτες γιατροί. Ο τρόπος αμοιβής τους δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει μια σταθερή αμοιβή για όλους τους γιατρούς από 800 ως 1.000 ευρώ μηνιαίως. Για την ενίσχυση του μισθού τους εξετάζονται τα εξής δύο σενάρια: * Κλιμακωτή αμοιβή ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών-πελατών που έχουν. Π.χ., για τους πρώτους 100 πελάτες ο γιατρός θα λαμβάνει από τον Οργανισμό δέκα ευρώ την επίσκεψη και για τους άλλους 100 που θα ακολουθήσουν πέντε ευρώ.

* Οσο περισσότερους πελάτες έχει ένας γιατρός τόσο μικρότερη θα είναι η αμοιβή του ανά επίσκεψη και το αντίθετο προκειμένου να υπάρχει εξισορρόπηση των αμοιβών. Π.χ., αν ένας γιατρός έχει 1.000 πελάτες θα λαμβάνει για κάθε επίσκεψη πέντε ως δέκα ευρώ. Αντιθέτως, ο γιατρός που έχει 500 πελάτες θα λαμβάνει από 10 ως 20 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο είναι ως σήμερα το επικρατέστερο καθώς θεωρείται από τους αρμοδίους πιο δίκαιο. Οπως εξηγούν, υπάρχουν ιατρικές ειδικότητες με μεγαλύτερη ζήτηση από άλλες. Οι γιατροί θα δηλώνονται από τους ίδιους τους ασθενείς, οι οποίοι προκειμένου να τους επισκεφθούν στο ιατρείο τους θα καλούν για ραντεβού στην τηλεφωνική υπηρεσία του ΙΚΑ 184.

Οι γιατροί που θα μετέχουν στο σύστημα θα κάνουν όλες τις ενέργειες ηλεκτρονικά (συνταγογράφηση φαρμάκων, έκδοση παραπεμπτικών για εξετάσεις κτλ.). Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους γιατρούς του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ αλλά και για τους ιδιώτες οι οποίοι θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ. Συνδεδεμένοι με το σύστημα μπορούν να είναι ακόμη και ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν θα έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, με τη διαφορά ότι δεν θα αμείβονται από τον Οργανισμό. Θα μπορούν όμως να εξυπηρετούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο ασθενείς-πελάτες τους. Προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα υπερσυνταγογράφησης, συζητείται να μπει πλαφόν στον αριθμό των ασθενών που θα δέχονται τον μήνα μέσω του συστήματος, καθώς και στις συνταγές που θα τους χορηγούν. 

ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=413333

Το είδαμε ΕΔΩ 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τη παραλαβή της;

Δημοσίευση σχολίου

top