σχόλιο ID-ont: Το Facebook λειτουργεί ως μια χοάνη, μια καταβόθρα στην οποία ο κάθε χρήστης πετάει μέσα την προσωπική του ζωή, τις συνήθειές του, τις αδυναμίες, τα ελαττώματα, τα προτερήματα, τα συναισθηματικά του,  τις πολιτικές του απόψεις (πχ για τα τεκταινόμενα στην πλατεία...) τελικά τον ίδιο του τον εαυτό και δεν γνωρίζει, ποιος και πότε (πχ μετά από 20 χρόνια;) περιμένει στην άλλη άκρη του τούνελ για να "αξιοποιήσει" όλα αυτά τα στοιχεία. Είναι το καλύτερο παράδειγμα ιδιωτικής, εθελοντικής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανθρώπων.

Σε αντίθεση με την κρατική ηλεκτρονική διακυβέρνηση της Κάρτας του Πολίτη, η χρήση του Facebook είναι προαιρετική και ο έχων νου απέχει συνειδητά.

techit.gr: Μην ποστάρετε στο Facebook οτι λείπετε διακοπές! Θα βρείτε το σπίτι σας άδειο!

Oι ληστές μπορούν μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό με το που θα ανεβάσετε το ποστ να εντοπίσουν την διεύθυνσή σας και να κάνουν το σπίτι σας… καλοκαιρινό!

Ο τρόπος είναι απλός: με το όνομα και το επίθετό σας αλλά και με τους συγγενείς σας οι επιτήδειοι μπορούν πολύ εύκολα να εντοπίσουν την διεύθυνση του σπιτιού.

Και θα είναι σίγουροι οτι λείπετε αφού μηνύματα όπως “μόλις προσγειωθήκαμε” και παράλληλα και ο ορισμός τοποθεσίας π.χ. αεροδρόμιο Μυκόνου, τους βοηθούν πολύ στο να κάνουν ήσυχοι την δουλειά τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top