σχόλιο ID-ont: Ακόμη δεν κυκλοφόρησε η Κάρτα Υγείας (που θα ενσωματωθεί στην Κάρτα του Πολίτη) και στην Αμερική ετοιμάζεται το σύστημα που θα αντικαταστήσει την Κάρτα Υγείας. 

Θυμίζουμε ότι η Κάρτα Υγείας είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την έχει αφήσει λίγο στο περιθώριο. Βεβαίως προχωρά με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση του παράλληλου-δίδυμου ηλεκτρονικού συστήματος με την Κάρτα Υγείας, που λέγεται ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Δηλ. του ηλεκτρονικού φακελώματος των ασθενειών των πολιτών. 

Εάν ανατρέξετε στις παλαιότερες αναρτήσεις του blog μας, θα δείτε τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτό το σύστημα για τη ζωή των πολιτών.

Το σύστημα που θα δείτε να διαφημίζεται στο κατωτέρω video, χρησιμοποιεί ως στοιχείο αναγνώρισης του ασθενή, το σχήμα που σχηματίζουν οι φλέβες (vein pattern) της παλάμης του. Στην συνέχεια συνδέεται με την ηλεκτρονική βάση δεδομένων που φυλάσσονται ηλεκτρονικά τα στοιχεία του ασθενούς και ανακαλεί τα στοιχεία του συγκεκριμένου ασθενούς.

Ούτε κάρτες, ούτε τσιπάκια, ούτε κωδικοί, ούτε όνομα ... Μόνο ένα βιομετρικό στοιχείο του πολίτη και το ηλεκτρονικό φακέλωμα σε πλήρη δράση. Δημιουργείται ήδη δηλ. το σύστημα που μπορεί να προταθεί ως "λύση" στα προβλήματα που θα εμφανισθούν με την Κάρτα του Πολίτη (απώλειά της, κλοπή-αντιγραφή της, δυσκολία στη χρήση της από ηλικιωμένους κλπ).

Δείτε μια εκδοχή του φακελώματος της μετά-Κάρτας του Πολίτη εποχής:





1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΠ : Παγκόσμια διακυβέρνηση το αίτημα της εποχής.
http://www.youtube.com/watch?v=mVPJthQ1BhA&feature=player_embedded

Δημοσίευση σχολίου

top