Ο Big Brother της Google


Διαβάστε και δείτε σχετικό βίντεο για τις αλλαγές που κάνει η Google όσον αφορά στην πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων (Vid).

Η Google ανατρέπει όλα όσα ξέραμε και σπάει την υπόσχεσή της σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.

Όπως ανακοίνωσε αλλάζει την πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων και στην ουσία αυτή (η πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων) ενοποιείται κάτω από κοινές αρχές για όλα τα προϊόντα της εταιρείας.

Για παράδειγμα, εάν όντας συνδεδεμένος στη Google ψάχνατε στο διαδίκτυο για σκέιτμπορντς, τώρα εάν πάτε να συνδεθείτε στο Youtube, είναι πιθανό να σας βγάλει προτεινόμενα βίντεο με τον Tony Hawk.



Οι εν λόγω αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της η εν λόγω εφαρμογή θα καλύπτει την πλειονότητα των προϊόντων της και θα εξηγεί ποιες πληροφορίες συλλέγουμε και πως τις χρησιμοποιούμε, με έναν πιο εύληπτο τρόπο.

"Μέχρι τώρα διατηρούσαμε πάνω από 70 ξεχωριστές πολιτικές προσωπικών δεδομένων, οι οποίες πλέον ενοποιούνται σε μία κεντρική", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές αναμένεται να εγείρουν αντιδράσεις σχετικά με την παραβίαση της ιδιωτικότητας καθώς μεταξύ των πληροφοριών που θα συλλέγονται θα είναι η τοποθεσία του χρήστη, η λίστα των επαφών του αλλά και το περιεχόμενο των e-mail του.

Η Google ευελπιστεί να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη σε διαφορετικές υπηρεσίες της και να παράσχει στους διαφημιστές ένα σημαντικό εργαλείο να προσελκύουν πελάτες.

"Εάν είστε συνδεδεμένοι στη Google, μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα, να αναζητήσετε ένα προϊόν, να δείτε τα e-mail σας και να εκφραστείτε στο Google+", τονίζει η εταιρεία, προσθέτοντας πως "για παράδειγμα θα μπορούμε να καταλάβουμε αμέσως τι ψάχνετε και να σας βοηθήσουμε να βρείτε πιο γρήγορα αυτό που ψάχνετε".

Μέχρι τώρα, δηλαδή ένας χρηστής έπρεπε να συναινέσει για την χρήση κάθε υπηρεσίας της Google ξεχωριστά, δηλώνοντας πως αποδέχεται τους όρους χρήσης της, ενώ τώρα η αποδοχή των όρων σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα θα καλύπτει όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Ράιαν Κάλο, διευθυντή για την προστασία της ιδιωτικότητας στο Stanford Center, η Google, προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να απλοποιήσει την πολιτικής προστασίας της ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων.

Ωστόσο, τονίζει πως η Google θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στο πως θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των χρηστών της, χωρίς να αποκαλύψει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.




http://news247.gr/health/texnologia/o_big_brother_ths_google.1590092.html




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top