σχόλιο ID-ont: Σε συνέχεια του ψηφισθέντος νόμου 3979/2011 για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (ηλεκτρονική κλειδαριά), το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το "Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης". 

Σε όλα αυτά τα συστήματα η φυσική συνέχεια θα είναι η Κάρτα του Πολίτη (ηλεκτρονικό κλειδί): "Η κάρτα είναι επόμενο στάδιο, όπως και να τη δει κανείς", δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο κος Πάρις Κουκουλόπουλος, υφυπουργός Εσωτερικών.

Χτίζεται λοιπόν λίγο-λίγο η υποδομή με την οποία θα επικοινωνεί η Κάρτα του Πολίτη όταν εκδοθεί, η ηλεκτρονική υποδομή που θα μπορεί να διασυνδέει όλα τα αρχεία που θα διαθέτουν οι διάφοροι φορείς για εμάς (η επονομαζόμενη και διαλειτουργικότητα) και δυστυχώς δεν εγείρονται ουσιαστικές αντιδράσεις από φορείς και οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι προασπίζονται και κόπτονται για τις ελευθερίες των ανθρωπίνων προσώπων...

Την δημόσια διαβούλευση μπορείτε να την βρείτε εδώ: http://www.opengov.gr/minreform/?p=129. Ως ημερομηνία λήξεως έχει οριστεί η 23/1/2012.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top