Το FBI στρέφεται στα social media


Εργαλείο για να αντλεί πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα αναζητά το FBI. 

Την προσοχή του στα κοινωνικά δίκτυα στρέφει το FBI, το οποίο επιζητά αποτελεσματικά «εργαλεία», τα οποία θα επιτρέπουν στους ερευνητές τους να βρίσκουν στοιχεία σχετικά με υποθέσεις που διερευνούν.

H αμερικανική υπηρεσία έχει απευθύνει πρόσκληση σε εταιρείες του χώρου της πληροφορικής να υποβάλουν προτάσεις σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας ενός εργαλείου που θα «βελτίωσε τις τεχνικές συλλογής και διαμοιρασμού χρήσιμων ‘open source’ χρήσιμων πληροφοριών».

Η πρόσκληση αναρτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου σε ιστοσελίδα με ευκαιρίες εργασίας στον ομοσπονδιακό τομέα, και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε από το New Scientist. Ο ιδιότυπος αυτός διαγωνισμός γίνεται για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων του Strategic Information and Operations Center (SIOC).
 
«Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εξελιχθεί σε μία σημαντική πηγή πληροφοριών, καθώς έχουν γίνει ο χώρος των πρώτων αντιδράσεων σε γεγονότα και εν δυνάμει εξελισσόμενες καταστάσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι αναλυτές πληροφοριών πολύ συχνά χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα για να λάβουν τις πρώτες ενδείξεις κρίσεων».

Το ζητούμενο εργαλείο «πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει άμεσα σημαντικές open source πληροφορίες που θα επιτρέπουν στη SIOC να εντοπίζει σημαντικά γεγονότα, περιστατικά και αναδυόμενες απειλές». Επίσης, θα πρέπει να μπορεί να «αναζητεί ταχύτατα και να παρακολουθεί λέξεις- κλειδιά», καθώς και να μεταφράζει γρήγορα στα αγγλικά tweets και άλλες δημοσιεύσεις που γίνονται σε ξένες γλώσσες. Οι ενδιαφέρομενοι έχουν περιθώριο να υποβάλουν τις προτάσεις μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top