Ανεπεξέργαστες εμπιστευτικές πληροφορίες που δεν είχαν υποστεί λογοκρισία, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο το διεθνές πρωτόκολλο, κατηγόρησε την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, ότι παρέδιδε στο Ισραήλ, ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Οι εμπιστευτικές πληροφορίες που μοιράζονται μεταξύ τους οι κυβερνήσεις υπόκεινται γενικά σε επεξεργασία, προκειμένου να μην αποκαλύπτονται ονόματα ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, όμως ο πρώην σύμβουλος της NSA αποκάλυψε στην εφημερίδα New York Times ότι ανεπεξέργαστα δεδομένα που δεν είχαν υποστεί λογοκρισία ούτε τεχνική επεξεργασία, στέλνονταν συστηματικά από την Ουάσιγκτον στο σύμμαχό της, το Ισραήλ.

Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν για παράδειγμα το περιεχόμενο ιδιωτικών συνομιλιών και τα ονόματα των προσώπων που επικοινωνούσαν μεταξύ τους, περιλαμβανομένων Αμερικανών πολιτών που συζητούσαν με συγγενείς τους στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

«Πρόκειται για μία από τις πλέον χονδροειδείς παραβιάσεις που έχουμε ποτέ δει», υπογράμμισε ο Σνόουντεν, ο οποίος έχει λάβει άσυλο στη Ρωσία και ζει πλέον εκεί.
 
Σύμφωνα με τον 31χρονο, οι πληροφορίες αυτές προωθούνταν στην Unit 8200, μια επίλεκτη μονάδα των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, περίπου αντίστοιχη της NSA.

Όπως αποκαλύπτει έγγραφο το οποίο έχουν καταρτίσει το Ισραήλ και η NSA, όλα τα είδη επικοινωνιών μπορούν να διαβιβαστούν από τη μία στην άλλη πλευρά, από έγγραφα χωρίς περικοπές έως τις τηλετυπίες, τις τηλεομοιοτυπίες, τις φωνητικές καταγραφές, όπως και τα στοιχεία που συλλέγουν οι υπηρεσίες κατασκοπείας.

Αυτό το έγγραφο επιβεβαιώνει ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ «έστελνε με συστηματικό τρόπο» μη επεξεργασμένα δεδομένα στο Ισραήλ…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top