Για πολλά χρόνια τώρα οι αυτοκινητιστές παραπονιούνται για τις κάμερες που μετράνε την ταχύτητα και διαβάζουν τις πινακίδες. Αυτό που θα ακολουθήσει όμως, ως επόμενο τεχνολογικό βήμα, θα φαντάζει τις κάμερες στους δρόμους κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος. Το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση συστήματος μέσα στα αυτοκίνητα που θα ανιχνεύει και θα διαβάζει τα μάτια των οδηγών. Το GM θα είναι το πρώτο προϊόν που θα βγει σε παραγωγή και θα εγκαταστήσει ανιχνευτή ματιών στα αυτοκίνητα, όπως αναφέρει το Financial Times. Το GM θα εγκαθηστήσει το σύστημα σε μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

Ο ανιχνευτής ματιών δεν είναι μία νέα ιδέα. Η τεχνολογία GM κατασκευάζεται από μία εταιρεία στην Αυστραλία την Seeing Machines. Οι συγκεκριμένες συσκευές χρησιμοποιούνται ήδη στα φορτηγά εξόρυξης και η εταιρεία ήδη υπέγραψε συμβόλαιο για την παροχή ανιχνευτή ματιών σε μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία με λεωφορεία. Όμως τώρα το GΜ θα είναι το πρώτο βιομηχανικό σύστημα με την προηγμένη τεχνολογία που μαζικά θα εγκατασταθεί σε αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης.


Έχουν ήδη δημιουργηθεί εφαρμογές οι οποίες ασφαλίζουν ότι τα μάτια των οδηγών των αυτοκινήτων κοιτούν το δρόμο. Θα βοηθάει τους οδηγούς να κάνουν κάποια πράγματα στα αμάξια τους χωρίς να παίρνουν τα χέρια τους από το τιμόνι. Μία άλλη εταιρεία από τη Σουηδία η Tobii υπόσχεται στο μέλλον ένα ταμπλό στο αυτοκίνητο στο οποίο πολλές ενέργειες θα γίνονται με το βλέμμα του οδηγού.


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top