Η μεγάλης κλίμακας ηλεκτρονική πειρατεία το 2015 στη Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ελεγχόταν από τη ρωσική κυβέρνηση, δήλωσε στο περιοδικό Spiegel υψηλόβαθμος γερμανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η ηλεκτρονική επίθεση, που σημειώθηκε με την πειρατεία επί εβδομάδες σε μια σειρά υπολογιστικών συστημάτων της Μπούντεσταγκ, "ήταν σαφώς το έργο μιας μυστικής υπηρεσίας του ρωσικού στρατού", σύμφωνα με τον "υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας" τον οποίο επικαλείται το περιοδικό στο τελευταίο τεύχος του.

Σύμφωνα με το Spiegel, η ομοσπονδιακή γενική εισαγγελέα, η οποία εδρεύει στην Καρλσρούη, στο νότο, ερευνά την υπόθεση επίσημα από τα μέσα Ιανουαρίου.

Οι αποκαλύψεις του Spiegel δημοσιοποιούνται σε μια κρίσιμη στιγμή των γερμανορωσικών σχέσεων, που ήδη κλονίστηκαν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και στις οποίες η διπλωματική διάσταση γύρω από την υπόθεση μιας 13χρονης γερμανορωσίδας εφήβου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε στη Γερμανία επέφερε νέο πλήγμα πολύ πρόσφατα.

σχόλιο ID-ont: Αρχίζουν να πληθαίνουν τα προπαγανδιστικά ρεπορτάζ υπέρ του RFID εμφυτεύσιμου τσιπ. Σκοπός τους είναι η εξοικείωση των πολιτών με την αποκρουστική (από ηθικής και ιατρικής πλευράς) τεχνολογία του εμφυτεύματος. Όπως σχολιάσαμε και σε αντίστοιχο ρεπορτάζ του euronews (βλ: http://id-ont.blogspot.gr/2016/01/rfid-rfid-chips-key-to-more-or-less.html) "Πριν καν καθιερώσουν την Κάρτα Πολίτη με RFID, ξεκίνησαν να διαφημίζουν μια από τις πιθανές εκδοχές της μετά-Κάρτας εποχή..." Μήπως έχουν κάποιο λόγο και βιάζονται;;;




Η τόσο μεγάλη συγκέντρωση σημαντικών προσωπικοτήτων σ’ ένα μέρος προσελκύει και το ενδιαφέρον των ψηφιακών εγκληματιών – Είναι σε θέση να κατασκοπεύουν τόσο την ψηφιακή, όσο και την πραγματική ζωή των στόχων τουςΜε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός να βρίσκεται στο επίκεντρο, οι ειδικοί της Kaspersky Lab προειδοποιούν για τον κίνδυνο επιθέσεων ψηφιακής κατασκοπείας μέσω κακόβουλων προγραμμάτων που στοχεύουν φορητές συσκευές.

Πολλές από τις ομάδες ψηφιακής κατασκοπείας, που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια, βρέθηκαν να κάνουν χρήση εξελιγμένων κακόβουλων προγραμμάτων που μπορούν να «μολύνουν» φορητές συσκευές και να υποκλέπτουν πολύτιμες πληροφορίες. Γεγονότα, όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αποτελούν μια πλατφόρμα σημαντικών συζητήσεων και προσελκύουν επισκέπτες υψηλού επιπέδου απ’ όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα όμως, μία τόσο μεγάλη συγκέντρωση σημαντικών προσωπικοτήτων σ’ ένα μέρος, προσελκύει και το ενδιαφέρον των ψηφιακών εγκληματιών, οι οποίοι βλέπουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις ως μια καλή ευκαιρία για τη συγκέντρωση πληροφοριών, με τη βοήθεια στοχευμένων κακόβουλων προγραμμάτων.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Kaspersky Lab, τουλάχιστον πέντε από τις πλέον εξελιγμένες εκστρατείες ψηφιακής κατασκοπείας που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια, έκαναν χρήση κακόβουλων εργαλείων, ικανών να «μολύνουν» φορητές συσκευές. Μερικές φορές, αυτά τα κακόβουλα προγράμματα αναπτύχθηκαν κατά παραγγελία και εξαπλώθηκαν κατά την περίοδο υλοποίησης μιας εκστρατείας ψηφιακής κατασκοπείας, όπως παρατηρήθηκε στις εκστρατείες Red October, Cloud Atlas και Sofacy.


Η ανάπτυξη ενός εμφυτεύσιμου νευρικού interface, ικανού να παρέχει άνευ προηγουμένου σήμα/ επικοινωνία και bandwidth μεταφοράς δεδομένων μεταξύ του εγκεφάλου και του ψηφιακού κόσμου είναι ο στόχος προγράμματος της DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου.

Το interface που βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματος- που αναπόφευκτα παραπέμπει σε ιστορίες cyberpunk/ επιστημονικής φαντασίας με cyborgs, από τα βιβλία του Ουΐλιαμ Γκίμπσον μέχρι τον «Παγκόσμιο Στρατιώτη»- θα λειτουργεί ως μεταφραστής, από την ηλεκτροχημική «γλώσσα» των νευρώνων, στα 0 και 1 της πληροφορικής.

Ο στόχος είναι αυτή η σύνδεση να επιτευχθεί μέσω μίας βιοσυμβατής συσκευής ενός κυβικού εκατοστού.

Το όνομα του προγράμματος είναι NESD (Neural Engineering System Design) και φιλοδοξείται να φέρει επανάσταση στην νευροτεχνολογία, αλλά και να βάλει τα θεμέλια για νέες θεραπείες.


σχόλιο ID-ont: Γράφτε εσείς τις απόψεις σας, τα σχόλιά σας, τις ανησυχίες σας, τους προβληματισμούς σας, τις προτιμήσεις σας στα e-mails που στέλνετε και έρχεται μια ωραία ημέρα η Yahoo, τα πακετάρει σε ένα αρχείο, του βάζει και μια ωραία κορδελίτσα και τα δίνει σε όποιον αυτή επιθυμεί. Μας έχουν βάλει στη φάκα και παίζουν μαζί μας !!! Όπως κάνει ένας ερευνητής με τα ποντίκια σε ένα γυάλινο κουτί, έτσι κάνουν η Yahoo, η Google και όλες οι άλλες εταιρείες με εμάς!

www.in.gr: Στοιχεία για τη διαδικτυακή συμπεριφορά 20 εκατομμυρίων ανώνυμων ανθρώπων σε όλους τους δικτυακούς τόπους και τις υπηρεσίες του, θα διαθέσει σε συνεργαζόμενα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ η Yahoo Inc.. Σκοπός της, να αναπτυχθούν μέθοδοι εξόρυξης χρήσιμης πληροφορίας από το χρυσωρυχείο των 13,5 terabyte από την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και να προσελκύσει νέα ταλέντα.
 
Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν τις επιλογές που έκαναν οι επισκέπτες των δικτυακών τόπων της εταιρείας και χρήστες των υπηρεσιών της, αφού όπως αναφέρει η Wall Street Journal, σε αυτά περιλαμβάνονται η ηλικία και το φύλο των χρηστών. Επίσης, από τη μοναδική διεύθυνση του υπολογιστή από τον οποίο συνδέονται (IP) αποκαλύπτεται και η θέση τους. Φυσικά, πολλά ακόμα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στα πανεπιστήμια, όπως η αλληλουχία των διαδικτυακών περιπάτων τους, το περιεχόμενο των άρθρων που επέλεξαν να διαβάσουν, ο χρόνος που ξόδεψαν σε κάθε προορισμό και πολλά ακόμα.


AYΞHΣE TO «HΛEKTPONIKO EΓKΛHMA»!

Eυχή η κατάρα το «πλαστικό χρήμα» για την οικονομία και την κοινωνία; Tην απάντηση θα δώσουν τεκμηριωμένα οι ιστορικοί του (όχι πολύ μακρινού, κατά τα φαινόμενα) μέλλοντος, όταν θα έχουν τα απαραίτητα στοιχεία στα χέρια τους. Oι απόψεις, προς το παρόν, διχάζονται επάνω σε αυτό το ζήτημα! Γιατί, αφενός ο «Big Brother» της εφορίας θα μπορέσει να καταπολεμήσει την μάστιγα της εκτεταμένης φοροδιαφυγής, όπου αυτή υφίσταται, επιστρατεύοντας τους ελέγχους των ηλεκτρονικών συναλλαγών και παράλληλα θα μειωθεί η εγκληματικότητα, στην φυσική της μορφή (κλοπές, ληστείες κ.α.) απουσία χρήματος.

Aφετέρου, η «σκυτάλη» δίνεται στους χάκερς και το λεγόμενο «ηλεκτρονικό έγκλημα», που επίσης δύσκολα «αναχαιτίζεται».


Ήδη, υπάρχουν δεδομένα από κάποιες χώρες, όπου τα μετρητά σχεδόν καταργούνται, όπως στην Σουηδία και το αποτέλεσμα της πλήρους επέκτασης της χρήσης του «πλαστικού χρήματος» πράγματι διχάζει. Xώρα της Eυρωπαϊκής Ένωσης, αλλά, όχι της ευρωζώνης, μαθαίνει πλέον να ζει και να συναλλάσσεται χωρίς μετρητά, ακόμα και αν πρόκειται για μικροποσά μερικών κερμάτων που δίνονται σε μουσεία για την είσοδο ενός επισκέπτη ή σε εκκλησίες, όπως και στη Δανία και ταυτόχρονα πολλές μεγάλες τράπεζες (π.χ. τα περισσότερα υποκαταστήματα των SEB, Swedbank, Nordea Bank) δέχονται μόνο ψηφιακές πληρωμές και απαγορεύουν στους πελάτες τους καταθέσεις χρημάτων σε χαρτονομίσματα!

«Tα μετρητά πεθαίνουν», λένε οι πολλοί Σουηδοί, μα δεν συμφωνούν όλοι με το συμπέρασμα. Oργανώσεις καταναλωτών αντιδρούν σφόδρα και προειδοποιούν για τον κίνδυνο να πληγεί η ιδιωτικότητα και να αυξηθεί σε ιλιγγιώδη επίπεδα το «ηλεκτρονικό έγκλημα».

Mόνο το 2014, το σουηδικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατέγραψε 140.000 κρούσματα «ηλεκτρονικής απάτης», σε ποσοστό διπλάσιο έναντι της προηγούμενης 10ετίας με τον πρώην πρόεδρο της INTERPOL, Bjorn Eriksson να επισημαίνει «πολλαπλούς κινδύνους για χώρα, η οποία αποφασίζει να ζήσει δίχως μετρητά»!

σχόλιο ID-ont: Αντιγράφουμε πετυχημένο σχόλιο αναγνώστη από την ιστοσελίδα που πήραμε την είδηση:

"Η εταιρία που για 1 χρόνο τουλάχιστον δεν είχε πάρει χαμπάρι, το οποίο δείχνει παντελή αδιαφορία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της, θα έχει επιπτώσεις ή έστω θα αναφερθεί ποιά είναι ή θα το κάνουμε πάλι γαργάρα;"

Δηλ. μιλάμε για ιδιωτική εταιρεία στην εμπροσθοφυλακή της τεχνολογίας! Σκεφτείτε τι έχουμε να ζήσουμε με τις δημόσιες υπηρεσίες που θα φυλάνε και θα διαχειρίζονται τα προσωπικά μας δεδομένα, χρησιμοποιώντας τα δίκτυα αυτής ή/και άλλων εταιρειών τηλεπικοινωνιών, στο πλαίσιο της Κάρτα του Πολίτη και των αγορών με πλαστικό χρήμα...

newsbeast.gr: Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε ένας 27χρονος χάκερ, ο οποίος είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα εταιρείας τηλεπικοινωνίας και χρησιμοποιώντας πόρους και δομές, προσέφερε τις υπηρεσίες της εταιρείας σε χρήστες, δίχως να πληρώνουν τέλος συνδρομής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρία μόνο για το έτος 2015, ζημιώθηκε με 200.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.

σχόλιο ID-ont: Ρεπορτάζ του Euronews στα Ελληνικά για το εμφυτεύσιμο RFID τσιπάκι. Πριν καθιερώσουν την Κάρτα Πολίτη με RFID, ξεκίνησαν να διαφημίζουν μια από τις πιθανές εκδοχές της μετά-Κάρτας εποχή...

 

Ο Σάντρο Πόρτνερ δεν έχει κανένα πρόβλημα να μπει σπίτι του, ακόμη κι όταν έχει ξεχάσει τα κλειδιά του. Αρκεί να κουνήσει το χέρι του μπροστά στη συσκευή ανάγνωσης του τσιπ. Ο Ελβετός είναι φανατικός της τεχνολογίας και έχει βάλει δύο τσιπ στο σώμα του, τα οποία επιτρέπουν την ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για να προσδιορίσει αυτόματα ανθρώπους ή αντικείμενα και αποτελεί την τεχνολογική εξέλιξη των barcode. Το ίδιο όμως κάνει και με το κινητό του, με το οποίο συνδέεται μέσω του τσιπ.

«Δεν λέω ότι είναι απαραίτητο. Είμαι φανατικός της τεχνολογίας και ήταν μια εφεύρεση που ήθελα να δοκιμάσω, γιατί μπορεί σύντομα να μην υπάρχει» δήλωσε ο Σάντρο Πόρτνερ.

Αυτά τα τσιπ έχουν πολλές και διαφορετικές εφαρμογές, πέρα από το άνοιγμα πορτών και τη σύνδεση με το κινητό μας. Δεν βλάπτουν σε καμιά περίπτωση τον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ ακόμη και καλλιτέχνες τατουάζ έχουν αρχίσει να τα εμφυτεύουν.

«Περίπου 70-80 άτομα έχουν έρθει σε μας για να τους βάλουμε εμφυτεύματα. Έρχονται περιοδικά.

Τα τελευταία χρόνια ακούμε αρκετές αποδεδειγμένες φανφάρες που έχουν να κάνουν με διάφορα οικονομικά μέτρα, για την αποτελεσματικότερη πάταξη της φοροδιαφυγής. Φαίνεται ότι κάποιοι «σοφοί» ειδήμονες δεν εντάσσουν ή δεν θέλουν να εντάσσουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, κάποιες αραχνιασμένες λίστες που μας έδωσαν οι ξένοι και που περιλαμβάνουν χιλιάδες «πατριώτες» οι οποίοι φυγάδευσαν το μάλλον παράνομο χρήμα τους στο εξωτερικό.

Τα πράγματα δείχνουν ότι είναι πολύ μελετημένα, ώστε να λεηλατηθεί ακόμα περισσότερο κι ο τελευταίος νόμιμος ιδρώτας των συνειδητών συμπατριωτών μας. Η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έγινε πρόσφατα δεν θα είναι πλέον αρκετή για να σηκώσει το βάρος της συνεχούς ύφεσης και κατάρρευσης της πραγματικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό θα χρειαστεί στο άμεσο χρονικό διάστημα και τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση. Ομως τότε κανείς στρατηγικός επενδυτής δεν θα συμβάλει για το σκοπό αυτό. Τη λύση τότε θα τη δώσουν, παρά τη θέλησή τους, οι μικροκαταθέτες των τραπεζών. Θα παρθούν αναγκαστικά τα χρήματα από τις καταθέσεις τους και θα γίνει το αναπόφευκτο κούρεμα των καταθέσεων. Γι’ αυτό και συνεχίζουν να υπάρχουν τα capital controls στις τράπεζες, για να μπλοκάρουν και να δεσμεύουν τα χρήματα των πολιτών.

σχόλιο ID-ont: Ο άνθρωπος πρότυπο, ο αγαπημένος πολίτης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη!!! 

Έτσι θέλει να καταντήσει τον Έλληνα η Κυβέρνηση;

Όχι βέβαια! Αργότερα, με πρόφαση τον "κίνδυνο" να έχουμε πολλές κάρτες και να τις χάνουμε, θα "εισηγηθούν" τη "λύση" της μιας Κάρτας για όλες τις δουλειές...

Δείτε πληροφορίες για τον Mr Plastic Fantastic ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Οι κυβερνοεπιθέσεις ενάντια σε εταιρίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία το Δεκέμβριο 2015 συνδέονται με επιθέσεις σε μέσα ενημέρωσης και στοχευμένη κυβερνο-κατασκοπεία ενάντια σε ουκρανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, υποστηρίζει η ESET, εταιρεία που αναπτύσσει λογισμικό ασφαλείας από το 1987.

Αναλύοντας το κακόβουλο λογισμικό των επιθέσεων αυτών, KillDisk, οι ερευνητές της ESET διαπίστωσαν ότι η νέα παραλλαγή του συγκεκριμένου malware, περιλαμβάνει κάποια πρόσθετη λειτουργία με στόχο να σαμποτάρει βιομηχανικά συστήματα.

 
Στις 23 Δεκεμβρίου 2015, τα μισά σπίτια της περιοχής Ivano-Frankivsk στην Ουκρανία, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετές ώρες, επηρεάζοντας περίπου 700 χιλιάδες ανθρώπους. Οι ερευνητές της ESET ανακάλυψαν ότι η διακοπή ρεύματος – την οποία μετέδωσε πρώτο από όλα τα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης το TSN - δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς και άλλοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία είχαν αποτελέσει ταυτόχρονα στόχο κυβερνο-εγκληματιών.

 
Σύμφωνα με τους ερευνητές της ESET, οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιήσαν το backdoor του BlackEnergy για να εμφυτέψουν ένα στοιχείο του KillDisk στους υπολογιστές που στόχευαν, για να καταστήσουν αδύνατη τη λειτουργία της επανεκκίνησης.

σχόλιο ID-ont: Επισημαίνουμε από το κατωτέρω δημοσίευμα: "...Έτσι, μπορείτε να κλέψετε ένα αυτοκίνητο, να κάνετε copy και να απενεργοποιήσετε το tracker του, και να το κάνετε να φαίνεται ότι το αυτοκίνητο ακόμη κινείται προς τον προορισμό του. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να γίνει spoof κλήσεων εκτάκτης ανάγκης, για να γνωρίζετε που κρύβεται κάποιος, ή να πάρετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κάνοντας tracking τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των αντιπάλων σας...". Με τις υγείες μας! Πότε πήγαμε τουαλέτα, θα το ξέρει;

Ολοι μας ξέρουμε πως τα GPS trackers στέλνουν σήματα στους δορυφόρους οι οποίοι με την σειρά τους τα στέλνουν πίσω στην γη σε base stations. Η Globalstar GPS satellite network, η εταιρεία που αυτοπαρουσιάζεται ως το πιο μοντέρνο δίκτυο δορυφόρων στον κόσμο, καλύπτει την μεγαλύτερη έκταση της γης. Και ίσως εκπλαγείτε αν μάθετε πως δεν ‘φρουρεί’ τους GPS δορυφορούς της όπως θα έπρεπε. Δεν υπάρχουν layers κρυπτογράφησης και κάποιου είδους ασφάλεια για να μας επιβεβαιώσει πως τα data διαμοιράζονται μόνο μεταξύ των δύο επιθυμητών μερών. 

Ο Colby Moore, ένας ερευνητής της εταιρείας ασφάλειας Synack, αναφέρει πως κάθε χρόνο στο Black Hat, όλο και κάποιος παρουσιάζει κάποιου είδους satellite hack– αλλά όλα αυτά παραμένουν σε θεωρητικό επίπεδο. Έτσι, σκέφθηκε, γιατί να μην δοκιμάσουμε κάτι νέο; Στο Black Hat conf. #2015, χωρίς κάποιου είδους ‘high-level’ παρουσίαση, παρουσίασε βήμα προς βήμα ένα satellite hack.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, η ιστοσελίδα της στοιχηματικής εταιρείας Favbet δέχτηκε κυβερνοεπίθεση. Πολλοί πελάτες της Favbet δέχτηκαν μηνύματα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, στα οποία τους ενημέρωναν ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, λόγω μιας απροσδόκητης συντήρησης της ιστοσελίδας της εταιρείας. Η αδυναμία πρόσβασης στην ιστοσελίδα της Favbet συνεχίστηκε για αρκετές μέρες. Ο γενικός διευθυντής της Favbet ανέφερε πως δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση από άγνωστους χάκερς, την ώρα που η πλειονότητα του προσωπικού της εταιρείας ήταν σε χριστουγεννιάτικη, εταιρική εκδήλωση και υποψιάζονται ως υποκινητή μία ανταγωνίστρια στοιχηματική εταιρεία. Συνέχισε λέγοντας, πως οι χάκερς αφού «κατέστρεψαν» την κύρια βάση δεδομένων, συνέχισαν καταστρέφοντας και τα αντίγραφα ασφαλείας. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά γιατί η Favbet διέθετε ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας που ήταν άγνωστο στους χάκερς. Επιπρόσθετα, οι χάκερς άλλαξαν την διαδικτυακή διεύθυνση της ιστοσελίδας της Favbet, «στέλνοντας» όλους τους πελάτες που ήθελαν να εισέλθουν στους λογαριασμούς τους, στην ιστοσελίδα του ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα πάντα γύρω μας θα αρχίσουν να εμφανίζουν αυξημένη νοημοσύνη: τα αυτοκίνητά μας, τα σπίτια, τα παιχνίδια με κορωνίδα όλων αυτών τις νέες συσκευές κινητών.
 
Ίσως, ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα μίας εποχής που τελειώνει, το τηλεκοντρόλ να αποτελέσει παρελθόν καθώς οι νέες τηλεοράσεις σε ακούνε, διαρκώς. Οι ενστάσεις που εγείρονται από το «κόστος» σε ζητήματα όπως αυτό της ιδιωτικότητας είναι πολλές και πάνε χέρι-χέρι με την επέλαση των έξυπνων συσκευών είναι γεγονός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Associated Press, αυτά είναι ορισμένα από τα παραδείγματα των έξυπνων συσκευών που θα αποκρίνονται και θα καταγράφουν:

- Τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν με παιχνίδια με ακοή, συνδεδεμένα στο διαδίκτυο και υπολογιστική ισχύ. Την ίδια ώρα η Μπάρμπι, ο Dino ο Δεινόσαυρος ή ένας απλός πιγκουίνος θα καταγράφει δεδομένα που υπό άλλες συνθήκες, η διαμοίρασή τους θα ήταν απαγορευτική.

- Τα αυτοκίνητα με βελτιωμένες υπηρεσίες GPS και αισθητήρες υποβοηθητικούς για το παρκάρισμα θα παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες για τον οδηγό αλλά και σημαντικές πληροφορίες για τις κινήσεις του στην πόλη.

Εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση από χάκερς στις 31/12/2015, δέχτηκε το βρετανικό δίκτυο BBC.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το «χτύπημα», επλήγησαν οι λειτουργίες των υπηρεσιών του BBC στο Ίντερνετ, περιλαμβανομένων των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων του και της τηλεοπτικής πλατφόρμας του iPlayer.

Η κυβερνοεπίθεση σημειώθηκε στις 09:00 (ώρα Ελλάδας), με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να μην μπορούν να συνδεθούν.

To BBC ανέφερε ότι επλήγη από μια επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS).

Οι επιθέσεις DDoS στοχοποιούν ιστοτόπους πλημμυρίζοντας τους διακομιστές με μηνύματα από πολλά συστήματα ώστε να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κανονική κυκλοφορία.

Το γραφείο Τύπου του BBC ανακοίνωσε πως δεν θα επιβεβαιώσει ούτε θα διαψεύσει την πληροφορία ότι το δίκτυο επλήγη από κυβερνοεπίθεση.

Τα «capital controls» και η έλλειψη μετρητών αύξησαν κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες του 2015 τη χρήση του πλαστικού και του ηλεκτρονικού χρήματος στη χώρα μας.

Στα σούπερ μάρκετ, τα πολυκαταστήματα, τα μικρά εμπορικά, τα βενζινάδικα, τα εστιατόρια όλο και περισσότεροι καταναλωτές πληρώνουν σήμερα με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα αντί χαρτονομισμάτων και κερμάτων. Ανάλογες πιένες γνωρίζουν οι αγορές και πληρωμές μέσω Ιντερνετ για όσους έχουν εξοικειωθεί με αυτές.

Για αρκετό κόσμο η αυξανόμενη αποδοχή καρτών και η επέκταση των πληρωμών μέσω του Ιντερνετ αποτελεί ευλογία.

Κρατώντας λιγότερο ή καθόλου ρευστό πάνω τους ή στο σπίτι τους, αρκετοί καταναλωτές νιώθουν περισσότερο ασφαλείς, αφού είναι λιγότερο ευάλωτοι στους κλέφτες.

Επιπλέον, κάνουν τις πληρωμές τους πιο εύκολα παρά ποτέ, αφού δεν χρειάζεται να κουβαλούν μαζί τους πορτοφόλια και πουγκιά, ενώ κάποιες φορές και ταχύτερα.

Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να αγκαλιάζει αυτή την -εξ ανάγκης- στροφή των καταναλωτών στο πλαστικό και το ηλεκτρονικό χρήμα.

Γράφει η Α. Λεώνη
Το παγκόσμιο Τραπεζικό σύστημα εργάζεται σταθερά και οργανωμένα στην τελική εφαρμογή του πλαστικού χρήματος και εξαφάνιση του ρευστού χρήματος με πρόσχημα την φοροδιαφυγή και την παράνομη δραστηριότητα. Η κυβέρνηση προωθεί την χρήση των ηλεκτρονικών καρτών  και ήδη έχει εξαγγείλει την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας. Για το σκοπό αυτό μας παρέχονται διάφορες "εξυπηρετήσεις".

Ο στόχος, τσέπη άδεια αλλά όλοι με "ηλεκτρονικά πορτοφόλια". Και είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι όταν έχουν άϋλη πίστωση –και όχι τον περιορισμό του φυσικού χρήματος- ξεφεύγουν ευκολότερα και ξοδεύουν περισσότερα διότι απλά δεν νιώθουν το φυσικό όριο που θέτει η έλλειψη του φυσικού χρήματος.  

Ας δούμε πόσο εκτινάχθηκαν  οι προϋπολογισμοί των οικογενειών από τότε που άρχισε η χρήση του "πλαστικού" χρήματος. Κι αυτό γιατί επιτρέπει στον καθένα να αγοράζει  και πέραν των πραγματικών δυνατοτήτων του, με πίστωση.

Μια κοινωνία χωρίς ρευστό χρήμα κατ’ αρχήν βρίσκεται ολοκληρωτικά στην "αγκαλιά" των Τραπεζών. Κατά συνέπεια όλες οι χρηματικές κινήσεις του, καταγράφονται και αρχειοθετούνται από τις Τράπεζες απεικονίζοντας έμμεσα τον τρόπο ζωής μας.

Ας παραλείψουμε το γεγονός ότι οι Τράπεζες κερδίζουν εκμεταλλευόμενες την κίνηση των "χρημάτων" αποκλειστικά μέσω αυτών και το γεγονός ότι έτσι καταφέρνουν να ελαττώσουν  τα έξοδά τους και ας δούμε αναλυτικά μερικές άλλες πολύ βασικές συνέπειες:

Απόλυτος Οικονομικός και πολιτικός έλεγχος

σχόλιο ID-ont: POS, POS, POS, μας έχουν τρελάνει οι Τράπεζες με τις ατελείωτες διαφημίσεις τους στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στις εφημερίδες για τα μηχανήματα POS. Αυτά που δέχονται τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Τρελά λεφτά έχουν δοθεί από τις (ανακεφαλαιωμένες με τα λεφτά του Ελληνικού λαού) Τράπεζες, σε αυτές τις διαφημίσεις. Από κοντά και η κυβέρνηση με την προώθηση της "χωρίς μετρητά" κοινωνίας! Ασταμάτητη προπαγάνδα υπέρ των POS από τους αρμόδιους πολιτικούς, με ποταμό μέτρων υπέρ τους...

Είδατε κανέναν υπουργό, καμιά εφημερίδα να πουν τίποτα αρνητικό για τα POS; Όχι βέβαια! Δεν έχουν αρνητικά; Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος;  Δείτε το ρεπορτάζ. Με τέτοια προπαγάνδα, με τέτοιο σχέδιο σε εξέλιξη - να γίνει ο Έλληνας πειραματόζωο σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά -, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να δείτε αντίστοιχο ρεπορτάζ από τα Ελληνικά Μέσα Μαζικού Αποπροσανατολισμού.
 



Δύο Γερμανοί εμπειρογνώμονες ασφαλείας ανακάλυψαν μια σειρά από σοβαρές ελλείψεις στα συστήματα πληρωμής με πιστωτική κάρτα τα oποία θέτουν σε κίνδυνο τους χρήστες.

Ο Nohl εξήγησε ότι ο εισβολέας θα μπορούσε να εξαπατήσει τα θύματα χρεώνοντας τα για επιστροφές που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ προκειμένου να ενεργοποιήσει την ευπάθεια. Επίσης η ευπάθεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κλωνοποιήσει την πιστωτική κάρτα.

Ο Karsten Nohl και ο Fabian Braunlein βρήκαν μια νέα ευπάθεια στα τερματικά πληρωμών που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από hackers για να κλέψουν χρήματα. Σε αντίθεση με προηγούμενες επιθέσεις, αυτή τη φορά οι hackers στοχεύουν στο πρωτόκολλο βάζοντας σε κίνδυνο δισεκατομμύρια χρήστες.

top