σχόλιο ID-ont: Αντιγράφουμε πετυχημένο σχόλιο αναγνώστη από την ιστοσελίδα που πήραμε την είδηση:

"Η εταιρία που για 1 χρόνο τουλάχιστον δεν είχε πάρει χαμπάρι, το οποίο δείχνει παντελή αδιαφορία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της, θα έχει επιπτώσεις ή έστω θα αναφερθεί ποιά είναι ή θα το κάνουμε πάλι γαργάρα;"

Δηλ. μιλάμε για ιδιωτική εταιρεία στην εμπροσθοφυλακή της τεχνολογίας! Σκεφτείτε τι έχουμε να ζήσουμε με τις δημόσιες υπηρεσίες που θα φυλάνε και θα διαχειρίζονται τα προσωπικά μας δεδομένα, χρησιμοποιώντας τα δίκτυα αυτής ή/και άλλων εταιρειών τηλεπικοινωνιών, στο πλαίσιο της Κάρτα του Πολίτη και των αγορών με πλαστικό χρήμα...

newsbeast.gr: Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε ένας 27χρονος χάκερ, ο οποίος είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα εταιρείας τηλεπικοινωνίας και χρησιμοποιώντας πόρους και δομές, προσέφερε τις υπηρεσίες της εταιρείας σε χρήστες, δίχως να πληρώνουν τέλος συνδρομής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρία μόνο για το έτος 2015, ζημιώθηκε με 200.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε χτες το πρωί στην έδρα της ατομικής επιχείρησης του 27χρονου ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και κατασχέθηκαν2 laptop, 3 σκληροί δίσκοι, ένας server και ψηφιακός δίσκος δεδομένων, που περιείχε log files.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα - πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 27χρονος με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του συναφείς πράξεις.

http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/2091069/chaker-iche-kataferi-na-bi-sta-sistimata-eterias-tilepikinonias

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top