Η μεγάλης κλίμακας ηλεκτρονική πειρατεία το 2015 στη Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ελεγχόταν από τη ρωσική κυβέρνηση, δήλωσε στο περιοδικό Spiegel υψηλόβαθμος γερμανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η ηλεκτρονική επίθεση, που σημειώθηκε με την πειρατεία επί εβδομάδες σε μια σειρά υπολογιστικών συστημάτων της Μπούντεσταγκ, "ήταν σαφώς το έργο μιας μυστικής υπηρεσίας του ρωσικού στρατού", σύμφωνα με τον "υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας" τον οποίο επικαλείται το περιοδικό στο τελευταίο τεύχος του.

Σύμφωνα με το Spiegel, η ομοσπονδιακή γενική εισαγγελέα, η οποία εδρεύει στην Καρλσρούη, στο νότο, ερευνά την υπόθεση επίσημα από τα μέσα Ιανουαρίου.

Οι αποκαλύψεις του Spiegel δημοσιοποιούνται σε μια κρίσιμη στιγμή των γερμανορωσικών σχέσεων, που ήδη κλονίστηκαν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και στις οποίες η διπλωματική διάσταση γύρω από την υπόθεση μιας 13χρονης γερμανορωσίδας εφήβου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε στη Γερμανία επέφερε νέο πλήγμα πολύ πρόσφατα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top