σχόλιο ID-ont: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ... Μην ξεχνάτε πρόσφατα η Τουρκική Κυβέρνηση ξεκίνησε να δίνει στους Τούρκους και την "Κάρτα του Πολίτη". Το έκανε για μεγαλύτερη ασφάλεια;;; Σίγουρα τα κατάφερε!!! Όμως δεν φταίει η Κυβέρνηση. Έτσι είναι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και η Κάρτα του Πολίτη: Παρουσιάζονται ως η θεραπεία δια πάσαν νόσον και αποδεικνύονται οι ίδιες ως η μεγαλύτερη νόσος...

Τα προσωπικά δεδομέναν 50 εκατομμυρίων Τούρκων φέρεται ότι διέρρευσαν χακτιβιστές στο Διαδίκτυο. Προτεραιότητα έδωσαν στον Ταγίπ Ερντογάν, στον Αμπντουλάχ Γκιουλ, και στον Αχμέτ Νταβούτογλου.


Χακτιβιστές (χάκερ – ακτιβιστές) ανέβασαν μια βάση δεδομένων στο Διαδίκτυο που φαίνεται να περιέχει τις προσωπικές πληροφορίες σχεδόν 50 εκατομμύριων τούρκων πολιτών, σε μία από της μεγαλύτερες διαρροές αυτού του είδους σύμφωνα με τους Ντομινίκ Σογκέλ και Ντέσμοντ Μπάτλερ του Associated Press (AP).

Το AP, την Δευτέρα κατάφερε να επιβεβαιώσει μερικώς τα στοιχεία, καθώς διασταύρωσε τα 8 από τα 10 που δοκίμασε.

Η διαρροή περιλαμβάνει 49.611.709 καταχωρήσεις που θεωρούνται σημαντικές προσωπικές πληροφορίες. Η διαρροή βάζει σε κίνδυνο τους ανθρώπους αυτούς, καθώς ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες για να κλέψει την ταυτότητα κάποιου από τα σχεδόν 50 εκατομμύρια άτομα που περιέχει η διαρροή ή να στήσει κάποια απάτη με αυτές. Οι καταχωρήσεις περιλαμβάνουν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα τους αριθμούς εθνικών ταυτοτήτων, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης και τα ονόματα των γονέων.

Οι χακτιβιστές, έδωσαν προτεραιότητα στις πληροφορίες του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του προκάτοχού του Αμπντουλάχ Γκιουλ, και του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η διαρροή έφερε το μήνυμα: «Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι πίσω από τις ιδεολογίες, την ευνοιοκρατία και την αύξηση του θρησκευτικού εξτρεμισμού στην Τουρκία, θα οδηγούσε στην κατάρρευση της ευάλωτης τεχνικής της υποδομής;».

Σε μήνυμα για τα μαθήματα που πρέπει να μάθει η Τουρκία, οι χακτιβιστές αναφέρουν τα εξής: «Η μετατόπιση δυαδικών ψηφίων δεν είναι κρυπτογράφηση».

Κανένας Τούρκος αξιωματούχος δεν σχολίασε άμεσα την διαρροή.

Η ιστοσελίδα που φιλοξενεί την βάση με τα στοιχεία ανήκει σε ισλανδικό γκρουπ που ειδικεύεται σε τέτοιες διαρροές, χρησιμοποιώντας σέρβερ στην Ρουμανία. Στην εποχή όπου χάκερς καταφέρνουν να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, η τουρκική κυβέρνηση δεν είναι η μόνη που έχει να αντιμετωπίσει μια τέτοια σημαντική παραβίαση απόρρητων δεδομένων.

Ανάμεσα στα πιο σοβαρά πρόσφατα παρόμοιων συμβάντων, το κυβερνητικό γραφείο διαχείρισης προσωπικού των ΗΠΑ, αποκάλυψε τον Απρίλιο του 2015, ότι χάκερς είχαν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 22 εκατομμύριών ομοσπονδιακών υπαλλήλων, συνταξιούχων, εργολάβων και άλλων. Επίσης, απέκτησαν πρόσβαση σε εκατομμύρια ευαίσθητα και απόρρητα έγγραφα. Αξιωματούχοι των ΗΠΑ θεωρούν ότι η παραβίαση ήταν κινέζικη επιχείρηση κατασκοπίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τον Δεκέμβριο του 2015, οι χακτιβιστές «Anonymous» είχαν προειδοποιήσει την Τουρκία, ότι μετά τις συνεχόμενες επιθέσεις του Δεκεμβρίου που εξαπέλησαν σε κυβερνητικές σελίδες και οργανισμούς (κράτησαν μία βδομάδα), θα συνεχίσουν τέτοιες ενέργειές αν δεν σταματήσει η Τουρκία να υποστηρίζει τον ISIS.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top