Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθυντής του FBI, James Comey συζήτησε μια πλειάδα θεμάτων, που αφορούσαν στην ασφάλεια και στην κρυπτογράφηση, στον απόηχο της δικαστικής διαμάχης του FBI και της Apple για το χακάρισμα ενός κλειδωμένου iPhone που ανήκε σε έναν από τους σκοπευτές του San Bernardino.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τη νομική οδό για να αναγκάσει την Apple να βοηθήσει στο χακάρισμα του iPhone, η Apple αρνήθηκε. Τότε το FBI ανακοίνωσε ότι είχε βρει έναν τρόπο για να «σπάσει» με επιτυχία το iPhone.

Παρά το γεγονός ότι ο Comey αντιμετώπισε ορισμένες από τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την κρυπτογράφηση, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, πρότεινε ο ίδιος μια δική του ασυνήθιστη πρακτική, η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας ταινίας πάνω στην κάμερα του φορητού υπολογιστή του, μια κίνηση που συχνά θεωρείται «παρανοϊκή», σύμφωνα με το NPR.

«Το είδα σε δελτίο ειδήσεων. Έτσι, έβαλα ένα κομμάτι ταινίας στο λάπτοπ μου», δήλωσε ο Comey κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Ο Comey υποστήριξε επίσης, ότι οι εταιρείες τεχνολογίας δεν θα πρέπει να επιδιώξουν να δημιουργήσουν συσκευές που θα είναι αδύνατον να χακαριστούν από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, σύμφωνα με την NPR.

Η παραδοχή του Comey για την χρησιμοποίησης ταινίας ως προστασία, υπήρξε αφορμή για πλήθος σχολίων. Κάποιοι το διακωμώδησαν ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν το σκεπτικό του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top