Πιεζουν μεχρι και οι ΗΠΑ με δελεαρ την καταργηση της βιζας

Αλλάζουν υποχρεωτικά όλες οι ταυτότητες το 2017 – Πόσο θα πληρώσουμε.
 
«Αφόρητες» χαρακτηρίζουν ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τις πιέσεις της Ουάσιγκτον για τον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών ταυτοτήτων στην Ελλάδα.
 
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι οι ελληνικές ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα, γεγονός που τους προκαλεί προβλήματα στους ελέγχους στα σύνορά τους, όπου κατά καιρούς έχουν συλληφθεί άτομα που εξέδωσαν ταξιδιωτικά έγγραφα με τη χρήση πλαστών ελληνικών ταυτοτήτων.
 
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη ξεκινήσει να τρέχει τη διαδικασία με τη σύσταση δύο επιτροπών, εκ των οποίων η μία ασχολείται με το νομοπαρασκευαστικό κομμάτι και η άλλη με τις τεχνικές προδιαγραφές.
 
Η Ουάσιγκτον ζητά επιτακτικά να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατό η διαδικασία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση από το 2017 μπορεί να υπάρξει αποπομπή της Ελλάδας από το πρόγραμμα απαλλαγής έκδοσης βίζας (Visa Waiver Program) για τους Ελληνες που ταξιδεύουν στην Αμερική.
 
Αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει στον «Ε.Τ.» ότι «άσχετα με το τι ζητάνε οι Αμερικανοί εμείς έπρεπε ούτως ή άλλως να εκδώσουμε δελτία ταυτότητας, διότι αυτό αποτελεί –μεταξύ άλλων– δέσμευση της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση από το 2006.
 
Μέχρι τα μέσα του Ιουνίου 2016 οι επιτροπές θα παραδώσουν έτοιμους τους φακέλους με τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια, θα δοθεί η πολιτική έγκριση και θα προχωρήσουμε στη νομοθέτηση των νέου τύπου ταυτοτήτων. Κατόπιν, θα γίνει ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο και αν όλα πάνε καλά μετά από τρεις μήνες θα πέσουν οι υπογραφές. Εκτιμάμε ότι οι πολίτες θα έχουν στα χέρια τους τα σύγχρονα έγγραφα την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017. Αν οτιδήποτε μας καθυστερήσει οι εταίροι μας εκτιμάμε ότι θα μας δώσουν –όπως συνηθίζεται– σιωπηρές παρατάσεις, οπότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη».
 
http://eleftherostypos.gr/2260-2-allazoun-ypoxreotika-oles-oi-taftotites-to-2017-poso-tha-plirosoume/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top