σχόλιο ID-ont: Πριν εξι μήνες το ίδιο έγινε και με τον μισό πληθυσμό της Νορβηγίας (εκλάπησαν τα στοιχεία 2.9 από τα 5.2 εκ Νορβηγών). Πρόκειται μήπως για ηλεκτρονικά αναλφάβητες χώρες; Όχι βέβαια, από τις πλέον προηγμένες, θα λέγαμε. Σας έρχεται στο νου μήπως, κάποια από τις μη προηγμένες ηλεκτρονικά χώρες, που θέλει να εισάγει Κάρτα Πολίτη και διαθέτει ήδη Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και άλλα τέτοιου είδους Ηλεκτρονικά Συστήματα;;; Τι θα γίνει εάν αυτή η χώρα μπει στο στόχαστρο των χάκερς;;;

Μια άνευ προηγούμενου κυβερνοεπίθεση δέχτηκε η κυβερνητική βάση προσωπικών δεδομένων υγείας της Σιγκαπούρης με τα προσωπικά στοιχεία περίπου 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων --ανάμεσά τους και του πρωθυπουργού Λι Χσιέν Λουνγκ-- να έχουν κλαπεί, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η "σκόπιμη, στοχευμένη και άρτια σχεδιασμένη" επίθεση είχε στόχο ασθενείς, οι οποίοι επισκέφθηκαν κλινικές από τον Μάιο 2015 έως τις 4 Ιουλίου φέτος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

"Δεν ήταν έργο τυχαίων χάκερς ή εγκληματικών συμμοριών", αναφέρει το υπουργείο προσθέτοντας ότι οι δράστες επεδίωξαν να αποσπάσουν και απέσπασαν λεπτομέρειες σχετικά με τον Λι και τη φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε.

Το 2017 χάκερς είχαν πραγματοποιήσει κυβερνοεπίθεση με στόχο το υπουργείο Άμυνας και είχαν αποσπάσει πληροφορίες για περίπου 850 υπαλλήλους και κληρωτούς στρατιώτες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top