σχόλιο ID-ont: Πολλοί ισχυρίζονται ότι με τα ηλεκτρονικά συστήματα ψηφοφορίας βελτιώνεται η ποιότητα της δημοκρατίας καθότι οδηγoύμαστε σε συστήματα αμεσοδημοκρατίας. Η πιθανή αλλοίωση όμως του αποτελέσματος, είτε εκ των έσω είτε εκ των έξω, πρέπει να μας αποτρέψει από την υιοθέτηση αυτών των συστημάτων στις ψηφοφορίες. Ψηφοδέλτιο, Κάλπη, Εκλογικός Αντιπρόσωπος, Καταμέτρηση με το Χέρι, αξίες διαχρονικές και αναντικατάστατες!

secnews: Στις ΗΠΑ, οι υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν για την καταμέτρηση των ψήφων από τις εκλογές, φαίνεται πως είχαν μια σημαντική ευπάθεια, που είναι πιθανό πως χρησιμοποιήθηκε για να παραμορφώσει τα αποτελέσματα. Τα συστήματα που πωλούνταν από την Essvote, περιλάμβαναν απαρχαιωμένο λογισμικό απομακρυσμένης σύνδεσης.

Τα Election-machines, δεν είναι τα τερματικά που λαμβάνουν τους ψήφους από τους πολίτες. Αντιθέτως βρίσκονται στα κεντρικά εκλογικά γραφεία του κάθε νομού, και σε μερικές περιπτώσεις, περιλαμβάνουν λογισμικό που αυτόματα προγραμματίζει όλα τα τερματικά της χώρας. Επίσης συλλέγουν και συγκεντρώνουν όλους τους ψήφους από τα τερματικά.

Σύμφωνα με report του Motherboard, η Essvote παραδέχτηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει σε μερικά συστήματα της το πρόγραμμα PcAnywhere, εάν πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης, μεταξύ του 2000 και του 2006. Στην ίδια αναφορά, ενώ η Essvote αρχικά αρνήθηκε την χρήση του προγράμματος, αργότερα ισχυρίστηκε ότι ενώ το PcAnywhere συμπεριλαμβανόταν στα συστήματα της, κάνεις δεν γνώριζε για την ύπαρξη του, οπότε και δεν θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί. Τα συστήματα χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές πολιτείες, και το 2006, τουλάχιστον το 60% των ψήφων μετρήθηκε μεσω των εν λόγω συστημάτων.

Κατά το 2006, hackers έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα του PcAnywhere, το οποίο δεν γνωστοποιήθηκε μέχρι το 2012, όταν ένας από του hackers δημοσίευσε μέρος του κώδικα online, όπου η SymΗΠΑantec παραδέχτηκε την κλοπή. Λίγο αργότερα, ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν μια ευπάθεια στο πρόγραμμα, η οποία επέτρεπε την πρόσβαση σε υπολογιστές που έτρεχαν το πρόγραμμα, χωρίς κάποιο authentication. Εκείνη την περίοδο, 150.000 υπολογιστές ήταν εκτεθειμένοι σε αυτή την ευπάθεια.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η Symantec, η εταιρεία που δημιούργησε το PcAnywhere, αρνήθηκε να μιλήσει ιδιαιτέρως με το Motherboard σχετικά με την ασφάλεια και την αξιοπιστία του προγράμματος, αλλά και για νέα Bugs που ίσως έχουν βρεθεί.

“Όταν μια εταιρεία που είναι υπεύθυνη για παραπάνω από τους μισούς ψήφους των ΗΠΑ αρνείται να απαντήσει κάποιες βασικές ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια που παρέχει, κάτι πρέπει να κρύβει.”




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top