Δύο χρόνια μετά τη δημοσίευση της παραβίασης εκατομμυρίων προσωπικών δεδομένων από τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ, την Equifax, ολοκληρώθηκε σήμερα και η πολύκροτη υπόθεση με ένα τσουχτερό πρόστιμο, το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί για αντίστοιχη περίπτωση.

Όπως έγινε γνωστό η Equifax θα κληθεί να πληρώσει 650 εκατομμύρια δολάρια, με την εισαγγελέα να είναι ιδιαίτερα επικριτικός για τις πρακτικές αλλά και τις παραλήψεις της εταιρείας. «Η αμηχανία, η αμέλεια και τα χαλαρά πρότυπα ασφαλείας της εταιρείας έθεσαν σε κίνδυνο τα προσωπικά στοιχεία του μισού πληθυσμού των ΗΠΑ» ανέφερε μεταξύ άλλων.


Το Σεπτέμβριο του 2017, η Εquifax έκανε γνωστό ότι χάκερ παραβίασαν τα συστήματά της, αποκτώντας πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 143 εκατομμυρίων Αμερικανών, μεταξύ των οποίων και οι αριθμοί κοινωνικού μητρώου. ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις κατοικιών, όχι όμως στις βάσεις δεδομένων των καταναλωτικών και εμπορικών πιστωτικών καρτών της εταιρείας. Παρά τις τότε διαβεβαιώσεις της ηγεσίας της εταιρείας για την πλήρη συνεργασία της με τις αμερικανικές αρχές αποδείχτηκε ότι η Equifax καθυστέρησε να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για την παραβίαση για περισσότερες από 30 ημέρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top