σχόλιο ID-ont: Ο εφιάλτης των βιομετρικών "χτυπάει την πόρτα του γείτονα"...

Με αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων θα γίνεται στην Ιταλία ο έλεγχος της προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων, όπως προβλέπει σχετικός κανονισμός.

Ήδη από χθες, ο κανονισμός έχει διαβιβασθεί στην αρμόδια επιτροπή προσωπικών δεδομένων για να εξακριβωθεί η συνταγματικότητά του και αναμένεται πως θα κατατεθεί για έγκριση μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Είμαι ευτυχής που ένας νόμος προβλέπει τη δραστική μείωση του χρόνου διεξαγωγής των διαγωνισμών, τις νέες υποδομές σε στρατηγικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης, βοήθεια προς τις διευθύνσεις που έχουν ανάγκη και μία επιτέλους αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση των απουσιών από την εργασία. Έως σήμερα, είναι γεγονός, τη γλιτώνανε πολλοί. Σήμερα με τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη βιντεοπαρακολούθηση θα αποτρέπουμε το φαινόμενο αυτό. Τελείωσε η εποχή της εξαπάτησης», ανακοίνωσε η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Τζούλια Μποντζόρνο.

Η ίδια πρόσθεσε πως ήρθε το τέλος της «συναδελφικής αλληλεγγύης» για το χτύπημα της κάρτας από συνάδελφο όταν κάποιος δεν προσέρχεται στην εργασία του, αναφερόμενη σε μία μεγάλου εύρους παρόμοια υπόθεση που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας στο νοσοκομείο της Μολφέτα, κοντά στο Μπάρι, η οποία προκάλεσε εισαγγελική έρευνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top