Σχόλιο ID-ont: Αυτό το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Πρέπει οπωσδήποτε να διευκρινήσει η Αστυνομία, εάν οι ταυτότητες των ξένων χωρών με τσιπάκι (RFID ή μη RFID) και τα διαβατήρια με τσιπάκι RFID που βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι κλεμμένα ή πλαστογραφημένα.
Γιατί εάν είναι πλαστογραφημένα τα τσιπάκια, τίθεται το καίριο ερώτημα, εάν δούλευαν αυτά τα τσιπάκια και μπορούσαν να παραπλανούν τις Αρχές! Και τότε για ποια ασφάλεια μιλάμε;;;

cnn.gr: Πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής πλαστών εγγράφων εντοπίστηκε στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθη 50χρονος Αλβανός, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της πλαστογραφία, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της κατοχής ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης για την εξάρθρωση κυκλωμάτων κατάρτισης και διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, ο 50χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, έξω από την οικία του στην Ηλιούπολη.

Στην κατοχή του βρέθηκε φάκελος που περιείχε τρεις ελληνικές ταυτότητες, ένα ελληνικό διαβατήριο, μια αλβανική άδεια οδήγησης, μία ελληνική άδεια διαμονής και τρεις ελληνικές άδειες οδήγησης που προορίζονταν για άμεση πώληση, καθώς και το χρηματικό ποσό των 4.040 ευρώ.

Μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης και νόθευσης ταξιδιωτικών εγγράφων, αποτελούμενο από ψηφιακά μέσα, εργαλεία, γραφική ύλη και αναλώσιμα υλικά.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 7 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 1 σταθερός, 11 εκτυπωτές, 49 Α.Δ.Τ, 39 διαβατήρια, 90 άδειες ικανότητας οδήγησης, 3.233 μονά φύλλα διαβατηρίων ελληνικών Αρχών, 61 μονά φύλλα διαβατηρίων αλλοδαπών Αρχών, 55 ταξιδιωτικά έγγραφα Αλβανίας, 31 Ισπανίας, 23 Ρουμανίας, 9 Ιταλίας, 6 Βουλγαρίας, 75 δελτία ταυτότητας Ιταλίας και 17 Κύπρου, διαβατήρια διαφόρων χωρών, 6.272 ευρώ, 1 περίστροφο μάρκας CZ και 55 φυσίγγια των 38mm.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top