σχόλιο ID-ont: Μα και ο προηγούμενος διαγωνισμός δεν προέβλεπε η Κάρτα του Πολίτη να περιλαμβάνει και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση;;;
Πιο συγκεκριμένα το ΦΕΚ της ΚΥΑ (βλ http://id-ont.blogspot.com/2018/04/blog-post_30.html) έγραφε ότι στο τσιπ της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας "...θα αποθηκεύονται τα στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης..."
Άλλη Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι αυτή που αναφέρει το Υπουργείο στην τωρινή του ανακοίνωση; Όχι βέβαια, μάλλον άλλος είναι ο λόγος που ακυρώνεται η διαδικασία, απλά δεν αναγράφεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου...
Είναι απίθανο να μην έπαιξε ρόλο το δημοσίευμα της Καθημερινής για διαρροές πληροφοριών του διαγωνισμού (βλ. http://id-ont.blogspot.com/2019/07/blog-post_16.html)
Επαναλαμβάνουμε, ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;;;

Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.: Ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Με τη νέα αυτή ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη» η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top