Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 300 αναφορές σχετικά με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, υποστήριξε σήμερα το περιοδικό "Ντερ Σπίγκελ" επικαλούμενο πληροφορίες από τον πρώην σύμβουλο της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.
 
Το όνομα της καγκελαρίου ήταν μεταξύ των ονομάτων 122 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για τους οποίους συγκέντρωνε πληροφορίες η NSA το Μάιο του 2009, αναφέρεται στον ιστότοπο του γερμανικού περιοδικού. 
 
Η αμερικανική υπηρεσία "συνέταξε περισσότερες από 300 αναφορές σχετικά με την Άγγελα Μέρκελ", σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που συμβουλεύθηκε το "Ντερ Σπίγκελ" και στα οποία υπάρχουν επίσης τα ονόματα των προέδρων του Περού, της Σομαλίας ή ακόμη της Λευκορωσίας.

Οι φάκελοι αυτοί ήταν αποθηκευμένοι σε μια βάση δεδομένων της NSA που "θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο" για τη γερμανική δικαιοσύνη, η οποία "θέλει να αποφασίσει μέσα στις ερχόμενες ημέρες αν θα ανοίξει δικαστική έρευνα για τις υποψίες κατασκοπείας", αναφέρει το περιοδικό. 


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top