Ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν και ο δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο οποίος έφερε στο φως τις καταγγελίες σχετικά με τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ, εμφανίστηκαν το Σάββατο μαζί μέσω διαδικτυακής σύνδεσης από αντίθετες γωνιές της Γης.
 
Οι δύο άνδρες προειδοποίησαν ότι οι επιτηρήσεις των «μεταδεδομένων» από την κυβέρνηση είναι πιο διεισδυτικές από την απλή παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ή την ανάγνωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τόνισαν τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου και την προθυμία να ελέγχεται η κυβερνητική δραστηριότητα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι σκοπεύει να ζητήσει από το Κογκρέσο να τερματίσει τη συλλογή και αποθήκευση τηλεφωνικών αρχείων από την NSA, ωστόσο να επιτρέπεται στην κυβέρνηση να έχει πρόσβαση σε μεταδεδομένα όταν αυτό είναι απαραίτητο.
Ο κ. Σνόουντεν και ο κ. Γκρίνγουολντ δήλωσαν ότι τα στοιχεία αυτά είναι πιο αποκαλυπτικά από την κατασκοπεία της κυβέρνησης σε τηλεφωνικές συνομιλίες και e-mail.

«Τα μεταδεδομένα είναι αυτά που επιτρέπουν την πραγματική κατανόηση, την ακριβή καταγραφή των ιδιωτικών δραστηριοτήτων στις ζωές όλων μας. Δείχνουν τις διασυνδέσεις μας, τις πολιτικές μας πεποιθήσεις και τις πραγματικές μας δραστηριότητες», δήλωσε ο κ. Σνόουντεν.


 


Ο Γκ. Γκρίνγουολντ, ο οποίος συναντήθηκε πριν από 10 μήνες με τον Ε. Σνόουντεν και έγραψε σχετικά με τα έγγραφα που είχε διαρρεύσει ο πρώην συνεργάτης της NSA, υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω αποκαλύψεις σχετικά με την κατάχρηση της εξουσίας από την αμερικανική κυβέρνηση. «Η ελπίδα και η πίστη μου είναι ότι καθώς αποκαλύπτουμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση και καθώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το φάσμα της κατάχρησης, τότε θα αρχίσουν να ενδιαφέρονται περισσότερο», είπε.

http://www.naftemporiki.gr/story/791211/snoounten-den-prokeitai-gia-aples-tilefonikes-parakolouthiseis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top